Gericht op uw situatie

Maximaal besparen

Onafhankelijk advies

Auto van de zaak of toch privé aanschaffen?

Als u van plan bent een auto aan te schaffen, heeft u grofweg twee mogelijkheden. Privé aankopen of op de zaak zetten.

 

Maar wat zijn nu de verschillen in kosten? Wanneer is het interessant om de auto privé over te nemen? En hoe zit het met zaken als BTW en wegenbelasting? Wat mag u declareren en wat niet?

 

Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Wij vertellen u graag de verschillende opties. 


Ontvangt u graag een advies op maat? Vraag een eerste gratis adviesgesprek aan.
 

Voor een eenmanszaak of VOF
 

Auto in privé met zakelijk gebruik

Je  kan de auto op privé zetten en hem zakelijk gebruiken. Hiermee heb je BTW voordeel over het zakelijke gebruik, maar geen bijtelling.

 

Je mag de zakelijk gereden kilometers voor 19 cent per kilometer declareren maar je moet alle kosten in privé betalen.


Stel je rijdt 50% zakelijk, dan kan je 50% van de BTW terugvorderen (ook van de aanschaf indien van toepassing. Let hierbij op dat je een BTW-auto aanschaft en geen marge-auto)

 

Auto op de zaak

Je kan de auto volledig in de boeken zetten, waardoor je bijtelling betaalt over de catalogusprijs als je meer dan 500 kilometer privé rijdt.

Let er op dat de bijtelling nooit hoger kan zijn dan de werkelijke kosten. Bij een nieuwe auto zijn de kosten altijd hoger door de afschrijving.
 

Maar koop je een wat oudere auto, dan kan het zo zijn dat de kosten lager zijn dan de bijtelling over de nieuwwaarde. Hierdoor houd u privé netto meer geld over.


Daarnaast moet u een BTW-correctie toepassen omdat u privé geen recht hebt op BTW aftrek.
 

Voor een BV

 

Auto in privé met zakelijk gebruik

U kunt de auto op privé zetten en hem zakelijk gebruiken. Hiermee hebt u BTW voordeel over het zakelijke gebruik maar geen bijtelling.

 

U mag de zakelijk gereden kilometers voor 19 cent per kilometer declareren, maar u moet alle kosten in privé betalen.

Stel u rijdt 50% zakelijk. Dan kunt u 50% van de BTW terugvorderen (ook van de aanschaf indien van toepassing. Let hierbij op dat u een BTW-auto aanschaft en geen marge-auto)

 

Auto op de zaak

U kunt de auto volledig in de boeken zetten, waardoor u bijtelling betaalt over de catalogusprijs als u meer dan 500km privé rijdt. Daarnaast moet u een BTW correctie toepassen omdat u privé geen recht hebt op BTW aftrek.

 

Youngtimer-regeling

Auto’s van 15 jaar of ouder vallen onder de zogenoemde “Youngtimer-regeling”, wat inhoudt dat u bijtelling betaalt over de economische waarde van de auto. De hoogte van de bijtelling is 35%.


De economische waarde wordt steeds lager, de bijtelling dus ook. U kunt verder alle kosten declareren. U moet wel een BTW correctie toepassen omdat u in privé geen BTW kan terugvorderen.


Advies op maat

Weten wat in uw specifieke situatie de beste en meest voordelige optie is? Wij zoeken het tot in detail voor u uit. Wij verkopen geen auto’s en ook geen leasecontracten.

 

Wij zijn aan geen enkele partij verbonden. Daardoor bent u verzekerd van 100% onafhankelijk advies. Het is onze sport om voor u de meest gunstige vorm van aanschaf voor te stellen.

 

  • Wij nemen uw wensen en eisen door
  • Geven u persoonlijk advies
  • Vatten dit samen in een duidelijk en bondig rapport
  • Dit is inclusief financiële onderbouwing, zakelijk en privé 

 

Uw rapport laat u in 1 oogopslag zien wat voor u de meest voordelige keuze is. Kopen/leasen en of de auto beter zakelijk of privé kan worden aangeschaft. 

 

Gratis eerste adviesgesprek