Gericht op uw situatie

Maximaal besparen

Onafhankelijk advies

Kopen of leasen. Wat is voor ú de meest voordelige optie?

U vraagt zich af wat voor u als ZZP’er de beste oplossing is. De eerste vragen die wij dan stellen zijn; Waarom zou u willen leasen? En welke vorm van lease wenst u? (full operational, netto operational en private) 


Misschien is het in uw situatie financieel aantrekkelijker om een auto aan te kopen. Dit kan een nieuwe zijn, maar ook een tweedehandse. Wellicht een youngtimer.


Hieronder leest u meer over de verschillende voor- en nadelen van leasen en kopen. 

 

De verschillen tussen kopen en leasen

Wel/geen economisch eigenaar

Als u zelf een nieuwe of gebruikte auto koopt, heeft u daar eenmalig een groot geldbedrag voor nodig. Dat bedrag moet u wel kunnen missen. Anders kunt u dit financieren met een zogenaamde financial lease.

Dit houdt in dan dat u het bedrag exclusief de btw financiert. Dit kan het hele bedrag zijn of alleen de afschrijving.  Auto’s mogen gedurende de looptijd niet ouder worden dan 10 jaar.

Dit heeft te maken met het feit dat uw auto onderpand is. U bent gelijk economisch eigenaar van de auto, net als bij het aanschaffen van een auto. U bent dus zelf verantwoordelijk voor alle overige kosten.

 

Kiest u voor lease (full-operational, of netto-operational of private), dan is dat natuurlijk niet het geval. U hoeft geen groot bedrag op te hoesten. Echter, de auto is ook niet van u.


Vastzitten aan een contract

Na het leasecontract levert u de auto weer in. Heeft u de auto zelf gekocht, dan kunt u de auto nog verkopen.

 

Stel dat u een leasecontract voor 4 jaar hebt. Wat als uw situatie na 2 jaar drastisch veranderd? Bijvoorbeeld door een scheiding, verhuizing of tegenvallende bedrijfsresultaten.


U stopt het leasecontract nu 2 jaar te vroeg. Bij de meeste leasemaatschappijen moet u rekening houden met een flinke boete. 


Omdat u een contract van 4 jaar aanging, betaalt u per maand een lager bedrag dan bij een contract van 2 jaar. Dat verschil, keer 24 maanden, is in veel gevallen de boete die u betaalt.


BKR-registratie

Bent u van plan om binnenkort een huis te kopen? Let dan ook even goed op. U krijgt namelijk een BKR-registratie op het moment dat u een leasecontract aangaat. 

 


65% van dit maandbedrag, wordt in mindering gebracht op uw maximale hypotheeklasten.


Restwaarde

Koopt u zelf een auto, dan kunt u deze natuurlijk op ieder gewenste moment van de hand doen. De maandelijkse kosten voor verzekering, wegenbelasting en brandstof stoppen dan ook. U betaalt dan alleen de afschrijving, niet de boete en overige kosten die een leasemaatschappij aan u doorrekent.


Advies op maat

Weten wat in uw specifieke situatie de beste en meest voordelige optie is? Wij zoeken het tot in detail voor u uit. Wij verkopen geen auto’s en ook geen leasecontracten.

 

Wij zijn aan geen enkele partij verbonden. Daardoor bent u verzekerd van 100% onafhankelijk advies. Het is onze sport om voor u de meest gunstige vorm van aanschaf voor te stellen.

 

  • Wij nemen uw wensen en eisen door
  • Geven u persoonlijk advies
  • Vatten dit samen in een duidelijk en bondig rapport
  • Dit is inclusief financiële onderbouwing, zakelijk en privé 

 

Uw rapport laat u in 1 oogopslag zien wat voor u de meest voordelige keuze is. Kopen/leasen en of de auto beter zakelijk of privé kan worden aangeschaft. 


Uw investering is €120,- exclusief btw.

 

De beste deal

Nu u weet welke keuze voor u de meest voordelige is wilt u natuurlijk ook de beste deal. Wij nemen u graag al het werk uit handen. Daarnaast profiteert u van onze kennis en ons uitgebreide netwerk.
 

Voor een vast bedrag zoeken wij de beste auto en zorgen wij er voor dat alle administratieve zaken worden afgehandeld.

 

 

  • Zoeken naar de beste (gebruikte) auto deal
  • Bij gebruikte auto aankoopkeuring
  • Zoeken naar de beste lease- of financieringsdeal (indien van toepassing)
  • Afhandelen alle administratie


Aankoopbegeleiding 349 euro ex. btw. Voor tweedehands auto's is een aankoopkeuring optioneel. De investering voor de aankoopkeuring bedraagt 199 euro ex. btw.


Tegen een extra vergoeding wordt de auto desgewenst voor de deur afgeleverd. Dit kost 120 euro ex. btw.
 

Begeleiding aanvragen