arrow_drop_up arrow_drop_down
Tweedehands gezinsauto kopen: een passende auto voor het gezin

Tweedehands gezinsauto kopen: een passende auto voor het gezin

Wil je een tweedehands gezinsauto kopen? Wat is een gezinsauto en waar moet je op letten bij de zoektocht naar de juiste tweedehands gezinsauto? Mijn Autocoach legt het je uit in dit artikel. Wij kunnen je ook helpen bij de zoektocht naar de auto die jij wenst.

Wat is een gezinsauto?

De naam gezinsauto zegt het al, een auto voor het hele gezin. Maar niet elk gezin is gelijk. Dat geldt ook voor de gezinsauto of familiewagen. Een klein gezin kan genoeg hebben aan een kleine compacte auto en voldoende ruimte overhouden. Je kunt echter geen gezin met vier kinderen kwijt in een kleine Toyota Aygo.

Het begrip gezinsauto is dus een breed begrip. Voor het gemak gaan wij ervan uit, dat een gezinsauto voldoet aan de wensen van een gezin van vier tot zeven personen.

Tweedehands auto aankoopgids

Plezier voor alle dagen in de week

Als je een gezin hebt, weet je dat dat hectisch kan zijn. De auto moet passen bij de bewegingen van het gezin, want de auto is niet alleen voor de boodschappen. Hij moet ruim genoeg zijn om tijdens de vakantie plezierig te reizen (en de bagage mee te nemen). Komen er vriendjes of vriendinnetjes vanuit school spelen, dan moet je ze veilig vervoeren. En wat te denken van de keren dat je als ouder moet rijden bij de sportverengiging. De echte gezinsauto is er voor alle dagen van de week. Wat de situatie ook is, de auto moet een ruime kofferbak en voldoende laadruimte hebben.

Lees ook tweedehands auto met laadruimte.

Geschikte gezinsauto's

Voor een groot gezin, met meer dan 3 kinderen, is de ‘full size' MPV een goede optie. MPV staat voor Multi Purpose Vehicle of te wel ‘voertuig geschikt voor meerdere doeleinden'. Een handige, praktische auto, waar je veel mee kunt doen en met voldoende ruimte. Een grote MPV heeft niet alleen zeven volwaardige zitplaatsen, maar ook voldoende ruimte voor bagage.

Voor gezinnen met 3 kinderen is de keus veel groter. Voor deze gezinnen kan een MPV, SUV, stationwagen of hatchback voldoende zijn, als er maar voldoende ruimte is voor de kinderen op de achterbank. Maar kinderen worden snel groter, houd dus rekening met de (toekomstige) benodigde beenruimte.

tweedehands gezinsauto kopen SUV Mijn AutocoachMPV of SUV

Een MPV of SUV is doorgaans hoog genoeg en biedt voor de langere passagiers voldoende hoofdruimte. Dit kan bij een hatchback een probleem zijn, terwijl je wel voldoende bagageruimte hebt. Ga je op zoek naar een tweedehands gezinsauto, vergeet dan niet de kinderen mee te nemen. Dan weet je zeker of de auto past.

Lees ook tweedehands auto met ruime achterbank.

Voorbeelden van tweedehands gezinsauto's

We hebben hieronder een paar auto op een rij gezet die als gezinsauto geschikt zijn. Let wel: er zijn uiteraard meer merken die voldoen aan de voorwaarden.

  • Kia Sportage
  • Volvo V60
  • Volkswagen Passat Variant
  • Skoda Fabia
  • Nissan Leaf
  • Mercedes A-Klasse
  • Ford Galaxy
  • Ford Focus
  • Seat Leon
  • Volkswagen Golf

Wat zijn de aandachtspunten?

Wanneer je een gezinsauto zoekt, houd dan rekening met het volgende:

Kosten

kosten gezinsauto tweedehands kopen

Een grote gezinsauto is vaak zwaarder en duurder in de motorrijtuigenbelasting. Kijk goed naar deze kosten, want ze kunnen verschillen in verhouding tot vergelijkbare auto's. Controleer ook het verbruik van deze auto's, want daar zit soms een groot verschil. Dit is onder andere afhankelijk van de gebruikte brandstof en het vermogen van de motor. Is een jonge tweedehands auto te duur, zoek dan een iets ouder model.

Lees ook Budget tweedehands auto kopen.

Ruimte

Je koopt een tweedehands gezinsauto voor jou en jouw gezin. Iedereen moet genoeg ruimte hebben en goed zitten. Ga als het kan voor een model met apart stoelen op de 2e (en 3e) rij. Dan weet je zeker dat alle passagiers goed zitten.

Heb je nog kleine kinderen die in een autostoeltje moeten? Kijk of de autostoeltjes passen en of de auto het Isofix-systeem heeft.

Lees ook tweedehands auto met Isofix.

Testrit met het gezin

hele gezin mee in tweedehands gezinsauto Mijn Autocoach

Maak een testrit met het hele gezin om de auto te testen. Het is vervelend om er op weg naar Zuid-Frankrijk achter te komen dat het middelste kind niet lekker kan zitten. Kijk of je voldoende ruimte over hebt voor de bagage en of je de stoelen eenvoudig weg kunt klappen om de laadruimte groter te maken.

Wil je alles weten over het kopen van een tweedehands auto, bekijk ons uitgebreide blog: tweedehands auto kopen.

Vragen die beantwoord moeten worden

Je zult jezelf een aantal vragen moeten stellen met betrekking tot het gebruik en de gewenste ruimte van de auto. Daarna kun je op zoek naar een geschikte gezinsauto.

Wanneer je er even niet uit komt of geen tijd hebt voor de zoektocht helpen wij je. Mijn Autocoach heeft experts in dienst die alles van auto's weten. Onze autocoaches kennen de tweedehands automarkt als geen ander. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek, waar alles aan de orde komt met betrekking tot tweedehands gezinsauto's.

Wil je dat wij voor je op zoek gaan naar een geschikt gezinsauto? Dat kan ook. We kunnen zelfs alles voor je regelen, van de zoektocht tot het onderhandelen over de prijs. We regelen het vaak binnen 1,5 week, soms binnen een dag en soms iets langer wanneer je hele speciale wensen hebt.

Lees over de mogelijkheden.

Contact

Wij hopen dat je ontzettend veel hebt gehad aan dit blog. We delen onze kennis met jou om te voorkomen dat je foute keuzes maakt. Laat gerust een reactie achter onder dit blog. Uiteraard mag jeons ook e-mailen of bellen via 085-7730225.

Direct contact

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Mijn Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen:

 

Auto op het oog?

Sta jij op het punt om een auto aan te schaffen? Of ben je ondernemer en zit je met een vraag? Stel 'm hieronder en wij helpen je verder. Gratis & vrijblijvend. Koekje erbij?