arrow_drop_up arrow_drop_down

Carrosserie: buitenwerk van een auto

Een carrosserie is een buitenwerk van een auto. Er zijn verschillende typen carrosserieën voor auto’s. De vorm hiervan bepaalt welk type je hebt. Dit is onlosmakelijk verbonden met jouw persoonlijke smaak en het doel van de auto. In dit artikel hebben we alle soorten carrosserieën kort voor je op een rij gezet. Ook vind je een uitgebreide omschrijving van de soorten in losstaande artikelen.

Hatchback

De hatchback is een auto waarbij de achterruit een onderdeel is van de achterklep. Hierdoor is het bestuurdersgedeelte ook te bereiken via de achterklep. Een hatchback heeft altijd een oneven aantal deuren. De achterklep wordt ook meegerekend als deur. 

Carrosserie: Hatchback

Station

Een stationwagen is een lange auto waarbij de voorkant even hoog is als de achterkant. Het voordeel hiervan is dat dit ruimte geeft voor de passagiers. De stationwagen wordt veel gebruikt als gezinsauto. Inclusief de achterklep heeft deze auto vijf deuren.

MPV

MPV staat voor Multi Purpose Vehicle. Of in het Nederlands: veelzijdig voertuig. De naam hoef je niet te onthouden. Van belang is dat je weet dat dit een hoge auto is met veel binnenruimte. De auto is te gebruiken voor veel doeleinden (vandaar ook veelzijdig voertuig). Je kunt veel mensen kwijt in de auto en je bent flexibel qua indeling.

SUV of terreinwagen

SUV staat voor Sport Utility Vehicle. Dit is een sportieve auto, waarmee je over ruwer terrein kunt rijden. Deze auto wordt veel gebruikt als terreinwagen, maar is ook als personenauto steeds populairder geworden. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar. Het voordeel van de SUV is altijd de ruimte.

Sedan

Een sedan is een auto met vier deuren en een aparte kofferbak. Het bestuurdersgedeelte van de auto is niet te bereiken via de kofferbak (dit in tegenstelling tot de hatchback).

Cabrio

Een cabriolet of cabrio is een auto waarbij het dak opvouwbaar of inklapbaar is. Dit betekent dat je bij zonnig weer op pad kunt met een open auto, zodat je extra geniet van de zon.

Coupé

Een coupé is een sportieve en snelle auto. In de auto kunnen twee tot vier mensen zitten. De auto heeft doorgaans twee of drie deuren. Op de achterbank is doorgaans niet veel ruimte voor passagiers (ondanks dat het wel kan), omdat de auto schuin afloopt naar achteren.

Koekje erbij?