arrow_drop_up arrow_drop_down
Auto kopen bij universeel autobedrijf: voordelen en nadelen

Auto kopen bij universeel autobedrijf: voordelen en nadelen

Een universeel autobedrijf? Wat is dat en heeft het voordelen en/of nadelen om daar een tweedehands auto te kopen?

We leggen het je uit in dit artikel, zodat je weer beter geïnformeerd op pad kunt tijdens jouw zoektocht naar die ene perfecte tweedehands auto.

Universeel autobedrijf of -dealer

Universeel betekent ‘algemeen toepasbaar' of, met betrekking tot een autobedrijf, niet merk gebonden. Een universeel autobedrijf kan wel gespecialiseerd zijn in een of meerdere automerken. In dat geval spreken we van een merkspecialist.

Tweedehands auto aankoopgids

Voordeel universeel autobedrijf

Een universeel autobedrijf heeft een eigen werkplaats, waar men auto's kan controleren en repareren. Ze kunnen de meeste reparaties en onderhoud zelf uitvoeren. Voor specialistisch werk kunnen ze een extern bedrijf inschakelen, bijvoorbeeld voor het afvlakken van een cilinderkop. Voor het updaten van bijvoorbeeld besturingssoftware, moet men soms naar de merkdealer.

Aangesloten bij een formule

Is een garage aangesloten bij een bepaalde formule, bijvoorbeeld Bosch Car Service, dan is dat een voordeel. De garage heeft toegang tot heel veel kennis, onderdelen en mag auto's tijdens de fabrieksgarantieperiode onderhouden en repareren.

Voordeel van een eigen werkplaats

auto kopen bij universeel autobedrijf werkplaats

Een eigen werkplaats betekent dat een universeel autobedrijf eenvoudiger zelf een auto kan controleren, repareren en keuren. Ze zijn daarvoor niet afhankelijk van een ander bedrijf, zoals een autohandelaar dat wel is.

Het autobedrijf kan hierdoor langer garantie geven, bovenop de wettelijke termijn. Ze kunnen zelf een auto repareren en keuren. Bij een goede universele garage koop je meestal betrouwbare auto's met een nieuwe APK en met redelijke garantiebepalingen. Er zijn veel goede universele bedrijven met een goede service en goede recensies, maar ook minder goede.

Nadelen universeel autobedrijf

Werkzaamheden als controles en dergelijke kosten de garage geld. Dat zie je terug in de prijzen. De prijzen van tweedehands auto's zijn over het algemeen hoger dan bij een autohandelaar en zeker in vergelijking met een particulier.

De universele garage of het autobedrijf hanteert soms meeneemprijzen, maar vaker afleverkosten. Hier zijn dan allerlei kosten als schoonmaken en poetsen bij inbegrepen. Deze kosten zijn vaak niet te zien in de advertenties of op het internet. Let hier goed op.

Bij de meeneemprijzen heb je niet zoveel onderhandelingsruimte, maar je kunt het altijd proberen. De onderhandelingsruimte die je hebt zit vaak in de eventuele inruilauto en garanties.

Lees ook Meeneemprijs tweedehands auto

Waar moet je kopen?

waar auto kopen bij universeel autobedrijf Mijn Autocoach
Die vraag gaan we niet voor jou beantwoorden. We kennen wel enige minder goede universele autobedrijven, maar ook merkdealers die het minder goed doen.

Je kunt echt mooie tweedehands auto's vinden bij de universele garage, soms tegen scherpe prijzen. Ze geven vaak goede service, maar je zult zelf je ogen goed open moeten houden bij alle soorten autobedrijven.

Doe je huiswerk goed en neem deze informatie mee in je achterhoofd.
Lees ook onze ervaring: auto kopen bij particulier of autobedrijf.

Wil je meer weten?

Heb je een auto op het oog bij een universele garage, maar wil je zekerheid? Je mag ons altijd bellen met vragen.

Wij hopen dat je veel hebt gehad aan dit blog. We delen onze kennis met jou om te voorkomen dat je foute keuzes maakt. Laat gerust een reactie achter onder dit blog. Uiteraard mag je ons ook e-mailen of bellen via 085-7730225.

Direct contact

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Mijn Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen:

 

Auto op het oog?

Sta jij op het punt om een auto aan te schaffen? Of ben je ondernemer en zit je met een vraag? Stel 'm hieronder en wij helpen je verder. Gratis & vrijblijvend. Koekje erbij?