arrow_drop_up arrow_drop_down
Tweedehands auto met Apple CarPlay kopen

Tweedehands auto met Apple CarPlay kopen

Ben je op zoek naar een tweedehands auto met Apple CarPlay. Apple® kennen we van de iPhone en de iPad. Mooie apparatuur, maar in de auto heb je er niet veel aan. Dat is jammer want al je favoriete muziek en je contacten staan op je iPhone. Met Apple CarPlay heb je de ideale oplossing. Middels bluetooth of USB koppel je de telefoon met de auto. Je hebt direct toegang tot alle gegevens uit je telefoon. Wat is Apple CarPlay, wat kun je ermee en welke auto's ondersteunen Apple CarPlay? Vragen waar we antwoord op geven in dit blog van Mijn Autocoach.

iOS

Eerst iets over het systeem achter Apple CarPlay, omdat veel advertenties dit benoemen. Elke computer, en dus ook een laptop, tablet of smartphone, heeft een besturingssysteem nodig om te kunnen werken.

De bekendste is Microsoft® Windows, waar veel computers opdraaien. Het besturingssysteem voor Apple computers heet macOS, waarvan iOS is afgeleid voor onder andere de iPhone.

Het besturingssysteem omvat alle mogelijke standaard applicaties waarmee een computer kan werken. Een van die applicaties is CarPlay, beschikbaar voor systemen die draaien op iOS 7.1 of nieuwer. Dat betekent vanaf de iPhone 5. De grote tegenspeler van Apple CarPlay is Android Auto.

Tweedehands auto aankoopgids

CarPlay op infotainmentsysteem

Met CarPlay kan het infotainmentsysteem van een auto eenvoudig een verlengstuk worden van de smartphone, mits dit wordt ondersteund. Je verbindt de iPhone met behulp van een usb-kabel of via bluetooth. Daarna kun je de iPhone bedienen. Het scherm van het infotainmentsysteem verandert in jouw telefoonscherm, met de belangrijkste iconen.

Zo kun je naast gewoon telefoneren het navigatieprogramma gebruiken, muziek luisteren, berichten beluisteren en nog veel meer. Alle informatie wordt op het grote scherm van het infotainmentsysteem weergegeven.

Naast standaardprogramma's zijn er applicaties te verkrijgen die door derden zijn gemaakt, met expliciete toestemming van Apple. Hierbij kun je denken aan programma's voor navigatie en het bedienen van bepaalde functies van de auto, zoals de airco. En dat alles zo veilig mogelijk, namelijk spraakgestuurd. Je geeft speciale gesproken opdrachten, zodat je het systeem niet met je handen hoeft te bedienen.

tweedehands auto met Apple CarPlay Navigatie

Welke auto's ondersteunen Apple CarPlay?

CarPlay werd in oktober 2014 uitgebracht en al snel door veel autofabrikanten gebruikt.

Bijna alle grote autofabrikanten hebben toestemming om CarPlay te gebruiken in hun auto's en veel nieuwe auto's worden er dan ook mee geleverd. Er zijn fabrikanten die infotainmentsystemen inbouwen, welke zowel CarPlay als Android Auto ondersteunen. Dit zijn onder andere Audi, Honda, Hyundai, Opel en Volvo.

Een van de eerste auto's met CarPlay waren de Kia Soul in 2014 en de Hyundai Sonata in 2015. Voor een complete lijst kun je op deze site van Apple terecht. Je zult zien dat veel auto's vanaf 2015 CarPlay ondersteunen. Deze auto's zijn ook op de tweedehands markt te vinden.

audi tweedehands auto met carplay

Waar moet je op letten?

Er zijn veel auto's op de tweedehands markt die wel mogelijkheid hebben tot ondersteuning van CarPlay, maar waarbij het is niet ingebouwd vanaf de fabriek. Wanneer ermee wordt geadverteerd, controleer dan wel of het inderdaad is ingebouwd en test de werking van het systeem.

Je kunt ook achteraf een systeem laten inbouwen dat CarPlay ondersteunt. Laat dit wel doen door een specialist

Via het systeem kunnen ook functies van de auto worden bediend. Daarom moet het inbouwen en instellen goed gebeuren.

Om alle functies van CarPlay te kunnen gebruiken heb je een internetverbinding nodig. Anders kun je alleen bellen of opgeslagen muziek afspelen.

Misschien een open deur, maar Apple CarPlay werkt alleen met een iPhone (versie 5 of hoger).

Heb je nog vragen?

Heb je vragen? Laat dan een bericht achter onder dit blog of stel de vraag aan een van de experts van Mijn Autocoach. Zij kunnen je alles vertellen over Apple CarPlay en andere systemen voor in je een auto.

Wil je dat wij voor je op zoek gaan naar een geschikte auto met Apple CarPlay? Dat kan ook. We kunnen zelfs alles voor je regelen, van de zoektocht tot het onderhandelen over de prijs. We regelen het vaak binnen 1,5 week, soms iets langer wanneer je hele speciale wensen hebt.

Lees over de mogelijkheden.

Contact

Wij hopen dat je ontzettend veel hebt gehad aan dit blog. We delen onze kennis met jou om te voorkomen dat je foute keuzes maakt. Laat gerust een reactie achter onder dit blog. Uiteraard mag je ons ook e-mailen of bellen via 085-7730225.

Direct contact

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Mijn Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen:

Auto op het oog?

Sta jij op het punt om een auto aan te schaffen? Of ben je ondernemer en zit je met een vraag? Stel 'm hieronder en wij helpen je verder. Gratis & vrijblijvend. Koekje erbij?