Inzicht in het schadeverleden van de auto

Deze auto heeft een schadeverleden en is slecht hersteld

Elke dag worden particulieren zoals jij de dupe van ex-schadeauto’s.

Slecht herstelde schade is (samen met tellerfraude) het grootste probleem bij tweedehands auto’s.

Jij wil natuurlijk inzicht in het schadeverleden hebben voordat je overgaat tot aankoop. Logisch.

Wij gaan je precies vertellen hoe jij gegarandeerd inzicht krijgt in het schadeverleden van de auto die jij op het oog hebt.

Zo helpen wij je aan een schadevrije auto

De afbeelding hierboven is van een BMW uit 2012. Te koop voor een bedrag van ongeveer 20.000 euro. In de advertentie staat: "Auto is technisch en qua uiterlijk in uitstekende staat."


Kijk je naar de foto's, dan ziet hij er goed uit (zie hieronder). Hij straalt je tegemoet! Als leek zou je op slag verliefd worden. Helaas bleek de auto een flink schadeverleden te hebben.


Als je heel goed kijkt, zie je dat het voorportier een tint donkerder is dan het achterportier.


De schades waren dichtgestopt met plamuur en zeer slecht overgespoten. Je ziet de scheuren erin zitten (zie foto boven). Dit was op geen enkele manier van afstand te constateren.

Deze auto ziet er goed uit. Toch heeft hij een flinke schade gehad

De enige manier om écht inzicht te krijgen in de staat van de auto, is door ernaar te laten kijken door een expert. Experts die bij Mijn Autocoach voor je klaarstaan.


Bij Mijn Autocoach helpen wij particulieren zoals jij bij de aanschaf van een goede tweedehands auto. Dat doen wij omdat we vinden dat iedereen in staat moet zijn om een betrouwbare en eerlijke auto te kopen.


Daar is alleen wel een hoop technische kennis voor nodig. Kennis die jij waarschijnlijk niet hebt. Daarom gaan wij jou helpen bij de aanschaf van de juiste tweedehands auto.

Hoe doen wij dat dan?

Schakel je onze hulp in, dan gaat één van onze autocoaches met je mee op pad. Hij onderwerpt de auto die jij op het oog hebt, aan een volledige technische inspectie.


Dit houdt in:

  • Hij maakt een uitgebreide proefrit met de auto
  • Hij inspecteert de auto op de brug
  • Hij leest de computer uit op storingen
  • Hij kijkt het onderhoudsboekje (op echtheid) na
  • Hij controleert de auto met een lakdiktemeter op schade


Je weet dus niet alleen of de auto ernstige schade heeft gehad en hoe dit hersteld is. Je weet ook wat de staat is van onderdelen zoals de motor, versnellingsbak, elektronica, banden, remmen en uitlaat.


Kortom: je weet wat je (niet) koopt. Helaas spreken wij ook wekelijks mensen aan de telefoon die ons te laat hebben gevonden. Het gevolg: duizenden euro’s aan schade. Zorg dat het jou niet overkomt!

Deze mensen wagen gelukkig op tijd

De schadevrije auto van Joris

Joris

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
De schadevrije auto van Martijn

Martijn

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
De schadevrije auto van G

G.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Martijn heeft een goede auto gekocht dankzij onze aankoopkeuring

Blij dat ik deze aankoopkeuring had gedaan. Toch dingen tegengekomen die ik zelf waarschijnlijk nooit had opgemerkt.

Martijn uit Nijmegen

Voorkom duizenden euro's aan schade

Laat je toekomstige auto voor de aanschaf keuren door een ervaren autocoach. Ze hebben allemaal minimaal 15 jaar ervaring. Echte oude rotten in het vak.

Waar komen die schade-auto's vandaan?

De meest ex-schadeauto’s komen uit het buitenland. Vooral uit Duitsland. Waarom? Hoe lager de waarde van de auto, hoe goedkoper het is om de auto te importeren. Dit heeft te maken met de rest-bpm die je betaalt als je een auto invoert.

Die neemt af als de auto minder waard is. Bijvoorbeeld als de auto flink in elkaar zit. Er zijn helaas een hoop handelaren die hier misbruik van maken. Ze importeren de auto’s voor weinig geld, en knappen de auto’s zo goedkoop mogelijk op.


Dat houdt meestal in dat ze alleen optisch worden opgeknapt. De gaten worden dichtgestopt en met een spuitbus wordt de auto nog even bijgewerkt (vaak zien we letterlijk de druipers in de lak zitten!).

Vervolgens wordt de auto voor een (te) scherpe prijs aangeboden. Helaas laten nog steeds te veel mensen zich verleiden door een te lage prijs.

Auto voor een te lage prijs? Een schadeverleden kan de reden zijn

Want auto’s die te goedkoop zijn, daar mankeert altijd wat aan (weten we uit ervaring). Een schaderapport die je online opvraagt, zal dan ook nooit alle schades kunnen aantonen. In sommige gevallen kun je zelf het schadeverleden achterhalen


Dat is ook meteen de enige manier om het schadeverleden gratis te achterhalen (en biedt absoluut geen zekerheid). Wil je écht zeker weten dat de auto schadevrij is of op de juiste manier hersteld is? Schakel ons in en wij helpen je aan een betrouwbare en eerlijke auto. Vrijblijvend de auto met ons doornemen? Bel 085-7730225

Vragen? Wij helpen je graag