Top 5 trends: Innovaties in de autobranche

Top 5 trends: Innovaties in de autobranche

De technologie ontwikkelt zich razendsnel. Niet alleen op het gebied van mobiele telefonie en computers, maar ook auto’s worden steeds innovatiever. Auto’s zijn vandaag de dag steeds vaker uitgerust met de meest technische snufjes om jou bij te staan tijdens het autorijden. Wij zetten de meest actuele trends op een rijtje.

Noodoproepsysteem

Een zeer belangrijke, ook op het gebied van veiligheid, zijn de noodoproepsystemen die steeds meer autofabrikanten aanbieden. In de auto wordt een communicatiemodule ingebouwd, die bij een incident automatisch wordt ingeschakeld.

Het systeem geeft informatie door over de locatie, het aantal inzittenden en de staat van de auto. Bovendien maakt het systeem direct contact met de alarmcentrale zodat indien nodig hulpdiensten worden opgeroepen.

Carplay en Android Auto

Apple en Google hebben in de vorm van Apple Carplay en Android Auto systemen ontwikkeld die de koppeling vormen tussen je auto en smartphone. Zo kun je je smartphone op een eenvoudige manier aansluiten op het entertainmentsysteem van je auto.

Op deze manier kun je op een veilige manier gebruik maken van verschillende functies. Denk hierbij aan navigeren, handsfree telefoongesprekken voeren en muziek luisteren. Doordat de systemen werken door spraakcommando’s komen er bijna geen fysieke handelingen meer aan te pas.

Dit verhoogt de veiligheid van jou en je medeweggebruikers.

 

Assistentie bij het rijden

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een auto die met je meedenkt tijdens het rijden. Toch komt het steeds dichterbij. Zo zijn er auto’s die met camera’s en sensoren zijn uitgerust en zorgen voor een 360-gradenzicht rondom de auto.

De auto weet precies waar jij je op de weg bevindt en waar de andere weggebruikers zich bevinden. Hierdoor kan de auto zelf op de snelweg van baan switchen maar ook stoppen voor een stoplicht. Doordat deze handelingen vrijwel automatisch gaan, kun je je volledig blijven focussen op de weg.

Besef echter wel dat auto’s niet autonoom rijden. De functies zijn puur ter assistentie en werken niet als vervanger van de bestuurder. Zelf ben en blijf je verantwoordelijk voor het autorijden.

De komende jaren zullen er wellicht nog meer nieuwe ontwikkelingen bijkomen die de veiligheid en het rijcomfort van de bestuurder bevorderen. Bekijk hier het overzicht van UnitedConsumers met andere trends en ontwikkelingen.

Over de schrijver
Robert is de online marketeer van Mijn Autocoach. Bijna alles wat je op deze website leest, is door hem geschreven. Heb je tips of zie je een foutje? Laat het hem gerust weten via robert @ mijnautocoach.nl.
Reactie plaatsen