arrow_drop_up arrow_drop_down
Hulp bij aanschaf van tweedehands auto

Hulp bij aanschaf van tweedehands auto

Heb je hulp nodig bij de aanschaf van een tweedehands auto? We snappen heel goed dat het kopen van een tweedehands auto behoorlijk overweldigend kan zijn. Nog los van de keuzes die je moet maken is het lastig om te beoordelen welke auto's wel en niet goed zijn. Je bent bang voor een miskoop. In je naaste omgeving is niemand die echt verstand heeft van auto's. En toch wil je hulp bij de aanschaf van een tweedehands auto. Goed nieuws: de experts van Mijn Autocoach voor je klaar.

Waarom wil je hulp bij aanschaf tweedehands auto?

Er zijn drie redenen te bedenken die verklaren waarom je hulp wilt bij de aanschaf van je tweedehands auto:

  1. Je hebt geen verstand van auto's en je bent bang voor een miskoop. Wellicht is dit je al eens overkomen en je wilt dit ten koste van alles voorkomen bij deze nieuwe aankoop.
  2. Je hebt geen tijd om je te verdiepen in de aanschaf van een tweedehands auto. Je zou het liefste zien dat dit voor je geregeld wordt.
  3. Je hebt geen zin om energie te spenderen aan een zoektocht. Je ervaart dit als een gedoe en je wordt er zeker niet blij van.

Tweedehands auto aankoopgids

Geen tijd, geen gedoe en toch een auto gekocht

We nemen je mee in het verhaal van Erik. Erik was snel een auto nodig had en een vriend ingeschakeld om alvast op zoek te gaan. Zelf had Erik geen tijd en hij wilde er ook niet te veel tijd aan besteden in verband met het werk, sporten en andere sociale bezigheden. De vriend had wel wat verstand van auto's, maar was geen expert. Hij zocht op internet een paar adressen op en controleerde de recensies. Het leek allemaal goed en hij kreeg Erik toch zover dat deze op zaterdagmorgen meeging om naar auto's te kijken.

Na een aantal adressen, en verschillende auto's te hebben bekeken, begon de verveling en frustratie toe te slaan. Het bleek dat ze niet goed konden beoordelen of een auto nu goed was of niet. De proefrit leek wel goed steeds wel goed maar ze twijfelden. Bij verkoper 1 ontbrak het onderhoudsboekje. Bij verkoper 2 leek er sprake te zijn van lichte schade, maar hoe erg was dit? Ook bleek dat Erik niet goed voorbereid was, hij wist niet goed wat hij wilde.

Je ziet wat er gebeurt. Erik heeft geen zin. En geen tijd. Die combinatie maakt dat hij de neiging heeft om te zeggen: doe er maar één om van het gezeur af te zijn. Het gevaar: Erik komt er na een half jaar achter dat de auto toch niet goed is en heeft er nog veel meer gezeur van.

hulp bij aanschaf auto - suv

Voorbereiding belangrijk

Uit bovenstaand voorbeeld blijkt dat jezelf helpt door je goed voor te bereiden. Jezelf een aantal vragen te stellen, waardoor met de antwoorden op deze vragen het proces heel wat sneller kunt gaan. Maak voor jezelf vooraf duidelijk:

  • Budget: wat wil je maximaal besteden?
  • Merk/model auto: of maakt dat niet uit?
  • Brandstof: diesel, benzine, lpg, elektrisch?
  • Onderhoudskosten, verzekering, en wegenbelasting: wat kun je hier maandelijks aan besteden?
  • Soort auto en vorm carrosserie? SUV, MPV, sedan, hatchback, enzovoort?

Het zijn een aantal standaard vragen, waarmee je toch al snel heel wat auto's uitsluit.

Wil je meer weten over de voorbereiding op de aanschaf van een auto, lees dan ons uitgebreide blog: tweedehands auto kopen.

Wat als je alleen op pad gaat?

Wat is het risico als je alleen op pad gaat of iemand meeneemt die ook geen, of (te) weinig verstand, heeft van auto's?

Het grootste risico is dat je de situatie niet goed kunt beoordelen? Is de proefrit echt zo goed als het lijkt? Is er daadwerkelijk geen schade aan de auto? Klopt de prijs die de verkoper voorstelt of wordt de waarheid verdraaid?

Wanneer je toch overgaat tot aanschaf zijn er te veel onzekere factoren. Dat kan super vervelend uitpakken. Zeker op lange termijn. Als koper heb je onderzoeksplicht. Zijn er gebreken die je had kunnen zien of opmerken dan heb je geen poot om op te staan. Let wel: de verkoper moet wel eerlijk zijn over gebreken.

Ga naar: Een auto met gebreken gekocht

hulp-bij-aanschaf-auto - aankoopkeuring

Terug naar Erik: contact met Mijn Autocoach

We gaan even terug naar Erik. Erik kwam namelijk in contact met Mijn Autoach. In een vrijblijvend adviesgesprek met een van de autocoaches van Mijn Autocoach maakt hij zijn wensen kenbaar. Het merk auto maakt het niet uit, zolang de auto maar geschikt is voor lange mensen en zijn twee kinderen achterin kunnen zitten. Qua budget had hij een bedrag tussen de 12.000 en 15.000 euro in gedachte. Zijn persoonlijke autocoach is op zoek gegaan naar een auto die past bij zijn wensen. Binnen een week reed hij al rond in zijn nieuwe tweedehands auto.

Kunnen wij je helpen?

Mijn Autocoach kan je behoeden voor een miskoop. Wij kunnen je begeleiden in de zoektocht naar die ene tweedehands auto die jij zoekt. In het gratis adviesgesprek bespreken we met jou allerlei zaken, zodat je weer verder kunt met jouw zoektocht.

Vraag een adviesgesprek aanvragen.

Zoekopdracht aanvragen

Na of tijdens het gesprek kun je ons ook de opdracht geven voor jou op zoek te gaan. Je krijgt dan binnen een dag onze keuze, gebaseerd op jouw wensen.

Ga naar: zoekopdracht aanvragen.

Aankoopkeuring

Heb je een auto op het oog, dan kunnen wij deze auto voor keuren middels een aankoopkeuring. Hierbij controleert een van onze experts de gehele auto. Niet alleen de technische staat, maar we controleren ook de historie van de auto, de kilometerstand, gepleegd onderhoud en nog veel meer. We maken, eventueel samen met jou, een uitgebreide proefrit, waarbij we controleren of alles naar behoren werkt. Het maakt niet uit waar de auto staat, want onze experts werken door het hele land.

Ga naar: hoe werkt de aankoopkeuring.

Aankoopadvies

Wil je alleen bepaalde informatie over een auto of een aankoopadvies, dan kan dat ook. We zullen dan een goed en eerlijk advies geven.

Ga naar: aankoopadvies aanvragen.

Alles Geregeld Service

Wil je helemaal geen gedoe, maar wel de perfecte tweedehands auto kopen? Dan ga je voor onze alles-geregeld-service. We regelen alles voor je, van zoeken tot onderhandelen over de prijs. We leveren de auto bij je af.

Vraag de alles geregeld service aan.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de hulp bij aanschaf auto? Neem dan contact op met ons, stel die vragen en wij geven je kosteloos advies.

Wil je dat wij voor je op zoek gaan naar een geschikte occasion? Dat kan ook. We kunnen zelfs alles voor je regelen, van zoektocht tot onderhandelen over de prijs. We regelen het vaak binnen 1,5 week, soms binnen een dag en soms iets langer, wanneer je hele speciale wensen hebt.

Lees over de mogelijkheden.

Contact

Wij hopen dat je ontzettend veel hebt gehad aan dit blog. We delen onze kennis met jou om te voorkomen dat je foute keuzes maakt. Laat gerust een reactie achter onder dit blog. Uiteraard mag je ons ook e-mailen of bellen via 085-7730225.

Direct contact

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Mijn Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen:

Auto op het oog?

Sta jij op het punt om een auto aan te schaffen? Of ben je ondernemer en zit je met een vraag? Stel 'm hieronder en wij helpen je verder. Gratis & vrijblijvend. Koekje erbij?