arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe werkt onze aankoopkeuring op locatie?

Auto op het oog? Wij kijken gratis met je mee

1. Auto op het oog? Advies vooraf

Voordat we de keuring inplannen, kijken we met je mee naar de auto. Bijvoorbeeld aan de hand van het kenteken van de auto. Maar we kijken ook naar de verkoper van de auto.

We hebben ondertussen meer dan 4.000 autobedrijven bezocht. Wil je de auto vrijblijvend doornemen?

Wij plannen de aankoopkeuring in met de verkoper

2. De afspraak inplannen

Wanneer je een keuze gemaakt hebt, plannen wij een afspraak in met de verkoper. Zowel bij particulieren als bij autobedrijven.


Beschikt de verkoper niet over een brug, dan regelen wij die ook. Per e-mail ontvang je een bevestiging met de datum en tijd van de keuring, inclusief naam en contactgegevens van de autocoach.

Niet aanwezig?

Ben je niet in staat om aanwezig te zijn tijdens de keuring? Dat is geen enkel probleem. Direct na de keuring geeft de autocoach je een persoonlijke toelichting op de keuring.

Ben je wel aanwezig, dan ontmoet je de autocoach op het afgesproken tijdstip bij de verkoper. 

Wij controleren de auto op storingen en schadeverleden

3. Schade-inspectie en storingen-check

De autocoach onderwerpt de auto aan een optische inspectie. Hij let op krassen, deuken, putjes in de ruiten, vlekken in de bekleding en slijtage in het interieur.


Hij loopt de auto rondom na. Met een lakdiktemeter kijkt hij of bepaalde delen van de auto zijn overgespoten. Met de uitleesapparatuur lezen we de computer van de auto uit op storingen en foutmeldingen.

We maken een uitgebreide proefrit met de auto

4. De proefrit

De autocoach maakt (samen met jou) een proefrit met de auto. Dit is belangrijk om gebreken te ontdekken die je niet aan de buitenkant ziet.


Hij test of de auto goed schakelt (koppeling), remt, stuurt, accelereert en hij let op het algehele weggedrag.

De auto wordt geinspecteerd op de hefbrug

5. Inspectie op de brug

De autocoach zet de auto op de brug om deze ook van onderen te inspecteren. Hij let hierbij onder andere op roest, schade, lekkage en slijtage van remmen, banden & vering.


Hij controleert dan ook of de auto op een richtbank heeft gestaan. Met een richtbank wordt een auto weer rechtgetrokken na een ernstig ongeluk.

Je ontvangt een technisch verslag van de keuring inclusief aankoopadvies

6. Technisch verslag & aankoopadvies

De autocoach stelt tijdens de keuring een technisch verslag op. Hier staan alle punten die door de autocoach nagekeken zijn.


Inclusief eventuele gebreken of aankomende reparaties. Hij maakt ook foto’s van opvallendheden. Ben je niet bij de aankoopkeuring aanwezig?


Dan belt de coach je na de keuring direct op om het technische verslag met je door te nemen. In alle gevallen ontvang je het verslag achteraf per e-mail (pdf) én een aankoopadvies.

Ik heb genoeg gelezen...