Geen tijd om een tweedehands auto te kopen: handige tips
24 november 2020 
5 min. leestijd

Geen tijd om een tweedehands auto te kopen: handige tips

Je bent toe aan een andere tweedehands auto en je wilt dat zo snel mogelijk geregeld hebben. Het kan zijn dat er door een probleem met je andere auto acuut een probleem is ontstaan waardoor je direct een nieuwe auto moet kopen. Of dat je gewoon geen zin hebt in het gedoe wat komt kijken bij de aanschaf van een auto. Toch snap je ook dat je niet altijd ontkomt aan de aanschaf van een andere auto.

Geen tijd om een auto te kopen, hoezo?

  • Jij hebt een drukke baan. Je bent van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aan het werk of onderweg. Daarvoor hoef je geen kantoorbaan te hebben, want een vrachtwagenchauffeur is ook de hele dag onderweg. Hoe vind je dan de tijd om een auto te zoeken?
  • Het kan ook zijn dat je naast je baan een druk gezinsleven hebt, dat veel tijd kost. Vooral in het weekend, wanneer er van alles moet gebeuren. Denk maar eens aan het sporten van de kinderen, wat jij belangrijk vindt. Je moet ze op tijd brengen en halen of zelf mee naar de uitwedstrijd gaan. De boodschappen probeer je tussendoor te doen. Oh ja, en dan wilde je ook nog een bezoekje aan je ouders brengen. Kortom, je hebt niet veel tijd over voor de zoektocht naar een auto.
  • Je bent mantelzorger van jouw moeder, vader of buurvrouw en dat kost tijd. Je doet dit met alle liefde. Maar het kost tijd. Naast de mantelzorg moet je ook nog voor jezelf en de mensen om je heen zorgen. Daarom is het moeilijk tijd te maken voor het vinden van de juiste tweedehands auto.

Waarschijnlijk heb je de laptop al eens opengeslagen om je te oriënteren via internet. ’s Avonds laat (eigenlijk ben je te moe) blader je nog even snel door het aanbod van de bekende sites.

Je komt er dan al snel achter dat het aanbod tweedehands auto’s gigantisch is. Je ervaart het als overweldigend en klapt de laptop maar weer dicht.

Zie ook: Jouw tweedehands auto online kopen: zo vind je een passende auto

Tweedehands auto aankoopgids

Waarom tijd een belangrijke factor is in de zoektoch

Tijd is een belangrijke factor in de zoektocht naar een andere tweedehands auto. Des te zorgvuldiger de voorbereiding, des te kleiner de kans op een miskoop. Je voorkomt dat je een impulsaankoop doet, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Handige tips

We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet die een rol spelen in het oriëntatie proces bij een tweedehands auto. Een aantal basistips:

  • Kijk niet alleen naar auto’s van hetzelfde model dat je nu rijdt. Het kan zijn dat het huidige model van een auto minder goed is dan de vorige uitgave.
  • Check de recensies op het internet.
  • Controleer recensies over verkopers.

Maak een lijst

Zet een aantal zaken vooraf op een rij, zodat je een beter beeld krijgt. Breng de volgende dingen in kaart:

Algemeen:

Eigenschappen:

Zo kun je nog veel meer, belangrijke of minder belangrijke, zaken toevoegen aan deze lijst. Pas als je een lijstje maak met jouw wensen, voorkom je dat je achteraf de parkeer-assistent mist of de ruime kofferbak. Het is maar wat jij belangrijk vindt.

Lees vooral ons uitgebreide blog over het kopen van een tweedehands auto. Hier gaan we uitgebreid in op alle te zetten stappen.

Controleer de auto online

Heb je het aantal auto’s beperkt tot die voldoen aan jouw eisen, dan is het belangrijk de auto zelf te controleren. Veel kun je online checken, zoals de maandelijkse kosten (gemiddeld), het schadeverleden en aantal eigenaren.

geen-tijd auto kopen tip - stap voor stap

Wat kan Mijn Autocoach voor jou betekenen?

Waarschijnlijk is het al duidelijk gemaakt dat je makkelijk een kat in de zak koopt, wanneer je te voortvarend te werk gaat. Maar heb je echt geen tijd (of zin), dan kunnen wij je helpen.

Zo kunnen wij de gewenste auto voor je zoeken met onze zoekservice. Je geeft aan wat jouw wensen zijn en onze autocoaches gaan op zoek naar een passende auto die past bij wat jij wilt.

Aankoopkeuring

Heb je zelf een auto op het oog en vraag jij je af of deze auto de goede keuze is? Wil je zekerheid? Dan doen wij de aankoopkeuring voor je. We controleren de hele auto van binnen en buiten, maken een uitgebreide proefrit maken en doen een technisch keuring. Hierbij kun je zelfs garantie krijgen van ons.

Ga naar aankoopkeuring.

Alles-geregeld-service

Heb je geen verstand van auto’s en wil je er ook geen verstand van hebben? Of wil je het gedoe niet? Wil je dat iemand dit gewoon even voor je regelt? Mijn Autocoach neemt je het hele proces uit handen We zetten binnen 1,5 week de nieuwe, tweedehands auto bij jou voor de deur. Wij zorgen dat de auto tiptop in orde is, dat de onderhandelingen worden geregeld, de auto gekeurd is en netjes wordt afgeleverd. Klinkt dat niet fantastisch?

Maak kennis met de alles-geregeld-service

Contact

Wij hopen dat je ontzettend veel hebt gehad aan dit blog. We delen onze kennis met jou om te voorkomen dat je foute keuzes maakt. Laat gerust een reactie achter onder dit blog. Uiteraard mag je ons ook e-mailen of bellen via 085-7730225.

Direct contact

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Mijn Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen:

Over de schrijver