Een tweedehands auto op afbetaling kopen

Ga je een nieuwe auto kopen maar heb je niet genoeg geld om hem in één keer af te betalen? Met de autofinanciering van Mijn Autocoach, betaal je de auto maandelijks af tegen een scherpe premie.

Kenmerken van ons autokrediet:
 

  • Vast laag rentepercentage 
  • Vast bedrag per maand aflossen
  • Je bepaalt vooraf de looptijd 
  • Na afloop van je contract is je auto kredietvrij en
  • vervallen de maandlasten
  • Je kunt een slottermijn overeenkomen
     

Informatie aanvragen

Steeds meer mensen kopen een auto op afbetaling

Een auto kopen op afbetaling. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Een auto kopen is een relatief grote investering die niet iedereen op het moment dat het nodig is kan doen. Een autokrediet biedt de oplossing om in een dergelijk situatie toch een auto te kunnen kopen. In de meeste gevallen zeggen wij; koop iets pas wanneer je het geld ervoor hebt. Bij een auto denken wij daar echter anders over. 

Wil je een nieuwe televisie aanschaffen? Spaar dan door totdat je deze kunt betalen. Maar heb je plots een nieuwe auto nodig en niet de financiële middelen hiervoor, dan is een financiering de oplossing. Stel, je hebt de auto nodig voor je werk. Dan heb je behoefte aan een comfortabele en vooral betrouwbare auto. 

Door een nieuwere occasion aan te schaffen weet je dat de kans groot is dat je hier nog jaren plezier van hebt. De investering die je dan doet is wellicht groter dan het budget wat je er in de eerste instantie voor had, maar is op lange termijn beter en verkleint de kans op onvoorziene extra kosten. Jezelf beschermen tegen deze extra kosten kan door een paar simpele handelingen. 

Allereerst doe je er goed aan de auto te controleren op schadeverleden en waarde. Daarna is het verstandig de auto te laten keuren voor aankoop en vervolgens kun je een garantieverzekering afsluiten. Hieronder lees je meer over deze vier stappen die ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan.
 

 

Schadeverleden natrekken - Jezelf beschermen tegen onvoorziene extra kosten na aankoop van een occasion kan door voorafgaande de auto op schade te checken. Met de schadecheck trek je gemakkelijk na of de auto in het verleden schade heeft gehad. Een auto waarvan bekend is dat deze in het verleden ernstige schade heeft gehad, kan voor veel problemen zorgen. Een ex-schadeauto kopen op krediet raden wij daarom ten zeerste af. Ga je een occasion kopen? Trek dan altijd het schadeverleden van de auto na en voorkom dat je een miskoop doet.
 
Aankoopkeuring - Nadat je weet dat de auto een schadevrij autoverleden heeft en de vraagprijs marktconform is, kun je de auto laten keuren. Door gebruik te maken van de aankoopkeuring van Mijn Autocoach weet je zeker dat je een goede auto koopt. De auto wordt door een auto aankoopkeurmeester volledig nagekeken. Vervolgens zal onze expert je vertellen of het een goede auto is en inzicht geven in welke kosten je in de toekomst kunt verwachten. Jouw persoonlijke autocoach kan naast advies ook helpen bij het onderhandelen. Zo weet je zeker dat je niet alleen een goede auto koopt maar ook een goede deal maakt. Maar er zijn meer voordelen, het laten keuren van een auto heeft tevens als grote voordeel dat u daarna garantie kunt krijgen.
 
Garantie - De auto garantie verzekering geeft je garantie op je auto. Het maakt niet uit of de auto bij een dealer of particulier gekocht wordt. Wanneer je een auto koopt op afbetaling is garantie verstandig. Zo weet je zeker dat je niet onverwacht voor extra hoge kosten komt te staan.

Autoverzekering – Natuurlijk is een autoverzekering verplicht. Maar de dekking mag je zelf bepalen. Voor een iets hogere premie heb je vaak al een WA-plus verzekering. Naast de WA-dekking, ben je dan ook verzekerd voor brand, explosie, blikseminslag, diefstal, ruitschade, aanrijdingen met dieren en natuurgeweld.

Auto kopen op afbetaling. Interessant!

Een auto kopen op afbetaling is in veel gevallen interessant. Door je auto te laten financieren kun je in een keer een goede auto aanschaffen. Extra zekerheid bouw je in door de auto na te trekken, te laten keuren en een garantieverzekering af te sluiten. Van plan een nieuwe occasion te kopen op krediet? Zorg er dan voor dat je altijd een goede aanschaf doet. Je kunt beter iets meer uitgeven voor een gegarandeerd goede auto dan bezuinigen en later voor hoge kosten komen te staan. 

Geld lenen voor een auto voelt wellicht ongemakkelijk, toch is het tegenwoordig allang geen taboe meer. Zo kiezen de meeste starters op de arbeidsmarkt ervoor om hun eerste auto op krediet te kopen. Logisch, want na een studie hebben de meeste mensen geen geld voor een auto terwijl deze wel nodig is voor hun werk. Oplossing? Een financiering voor de auto afsluiten en direct een betrouwbare auto aanschaffen waarmee ze de eerste jaren van hun maatschappelijke carrière zorgeloos vooruit kunnen. 

Natuurlijk kiezen niet alleen starters voor een auto per maand betalen. Voor de meeste mensen is een auto in een keer betalen een te groot bedrag. Geld lenen voor een auto en deze per maand afbetalen of is dan de beste keuze.

Stel vrijblijvend je vragen