Mijn Autocoach in Viva

Achter de schermen

Een auto kopen is best spannend. Het is natuurlijk niet zomaar een aankoop die je even tussen neus en lippen doet. Er zijn veel dingen waar je op moet letten, en dan is een béétje verstand van zaken best gewenst. Natuurlijk kun je je vriend, je vader of je technische buurman meenemen naar de garage – maar laten we eerlijk zijn, die weten ook niet álles. Of misschien heb je geen autokenners in je omgeving en kun je wel wat hulp gebruiken.

Geschreven door Commerciële Redactie van Viva

Hulp van Z tot A

Uit onderzoek blijkt dat 32% van autokopend Nederland zich wel eens belazerd heeft gevoeld na de aanschaf van een tweedehands auto. Er komt ook veel bij kijken. Welk type moet je kiezen? Is de auto technisch in orde? En is hij niet te duur? Over deze vragen hoef je niet meer te stressen, want daarvoor kun je hulp zoeken bij Mijn Autocoach. Die helpt je van Z tot A: van Zoeken tot Aankoop. Deze coach – die ruime ervaring heeft in de automotive industrie – gaat met je mee naar de verkopende partij, inspecteert de auto van jouw keuze en voert de prijsonderhandeling voor je uit. Ook kan de coach een top drie maken van auto’s die aan jouw wensen voldoen. Hij gaat vervolgens mee om de auto’s te inspecteren en doet ook de prijsonderhandeling.

Geld besparen

Het mooie aan Mijn Autocoach is dat-ie praktisch niets kost. Sterker nog, hij bespaart je zelfs geld. Voor een coach betaal je €295, maar hierbij krijg je de garantie dat dit bedrag wordt terugverdiend met de aanschaf van de auto – die stukken goedkoper uitvalt dan wanneer je op eigen houtje de wagen zou hebben gekocht. Kom je uiteindelijk toch niet tot een aankoop, dan betaal je niets voor de coach.

Veilig over de weg

Heb je kinderen en zoek je een veilige bolide om je zoon(s) en/of dochter(s) te vervoeren? Ook dan is Mijn Autocoach dé partij om je van dienst te zijn. Veel vrouwen schakelden eerder Mijn Autocoach in voor het zoeken van een auto die veilig is om hun kinderen mee te nemen, en daarom is het mogelijk om een coach te krijgen die focus legt op het vinden van een kindvriendelijke en -veilige auto.


Mijn Autocoach is een initiatief van Ernst en Joost Zijlstra, twee ondernemers en (ex-)topsporters uit Groningen die met deze nieuwe service mensen willen begeleiden bij de aanschaf van hun auto. In juli 2011 is Mijn Autocoach gestart met een pilot in de provincie Groningen. Nadat meer dan honderd kopers succesvol de hulp van de coaches hadden ingeroepen, is besloten om iedereen in Nederland te gaan helpen en de dienst meer bekendheid te geven.

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Achter de schermen

Op bijna alle auto's garantie via Mijn Autocoach

Heb je een tweedehands auto aangeschaft met de hulp van Mijn Autocoach? Ze sluiten gemakkelijk en snel een aanvullende garantieverzekering voor je af. Daarvoor is Mijn Autocoach een samenwerking aangegaan met Autotrust.

Robert van Heerde op Achter de schermen

Single&Stijl - How to: Een auto kopen

In het kader van ons januari thema, Single & Mannenzaken: Je bent single en op zoek naar een nieuwe auto. Spannend, stoer, leuk, maar ook verdomd lastig waar te beginnen!

Achter de schermen

Aftersales - Mijn Autocoach verhuurt autocoaches

De 29-jarige ondernemer Ernst Zijlstra uit Groningen is onlangs gestart met een lokale pilot voor zijn nieuwe initiatief Mijn Autocoach. Het bedrijf verhuurt autocoaches aan consumenten, die helpen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Begin januari 2012 moet het bedrijf landelijk gaan opereren en een jaaromzet gaan halen van 500.000 euro.

Achter de schermen

Driekwart autorijders koopt geen andere auto in 2013

2013. De verkoop van nieuwe auto’s is enorm gedaald in 2012. Allsecur autoverzekeringen wilde hier meer over weten en hield een korte enquête onder 500 automobilisten. 75% van de Nederlandse automobilisten blijft voorlopig doorrijden in dezelfde auto. 18% is in 2013 wel van plan een andere auto aan te schaffen, 8% twijfelt nog. Als Nederlanders een nieuwe auto kopen, dan willen zij ook waar voor hun geld: 42% van de ondervraagden koopt liever niet via een particulier en klopt aan bij de autohandelaar.

Achter de schermen

SanomaVentures investeert in Mijn Autocoach

2013. SanomaVentures investeert in Mijn Autocoach: een adviesdienst voor consumenten die helpt bij het aankopen van een (tweedehands) auto. De experts van Mijn Autocoach helpen met het selecteren van een geschikte occasion en gaan mee met de consument voor een technische controle en hulp bij het onderhandelen over een goede prijs.

Achter de schermen

Mijn Autocoach in Dagblad van het Noorden

Wie geen handige buurman of oom heeft, maar toch steun wil bij de aanschaf van een tweedehands auto, kan sinds kort de hulp inroepen van Mijn Auto Coach. Een initiatief van Ernst Zijlstra uit Groningen en zijn broer Joost. Ze assisteren tegen betaling bij het uitzoeken, beoordelen, onderhandelen en kopen.

Achter de schermen

Allsecur werkt samen met Mijn Autocoach

Allsecur werkt samen met Mijn Autocoach. Mijn Autocoach is een onafhankelijke expert die je helpt met het vinden, zoeken naar en kopen van een auto. 

Achter de schermen

Wat marketeers van ondernemers kunnen leren: rapid prototyping

Rapid prototyping is een verzamelbegrip voor het snel vervaardigen van fysieke prototypes (wikipedia). Het idee is om een fysieke versie van een produktidee te maken, zodat er vervolgens op basis van tests verbeteringen gemaakt kunnen worden. Mijn pleidooi is dat marketeers vaker ‘prototypes’ van hun nieuwe producten of diensten zouden moeten maken of zo te ervaren hoe het ‘in het echte leven’ werkt.

Achter de schermen