Tips voor het kopen van een tweedehands auto

Tips

Tips voor het kopen van een tweedehands auto

Vandaag besteden we aandacht aan auto kopen tips om ervoor te zorgen dat u geen miskoop doet. Onze auto aankoop tips bieden u, in aanvulling op onze auto keuring, hulp bij auto kopen zodat u een goede tweedehands auto kunt kopen. Maar wat is een goede tweedehands auto en hoe vindt u een goede occasion? Wij geven u auto kopen tips die u helpen een goede tweedehands auto te vinden.

Wat is een goede tweedehands auto?

Een goede tweedehands auto vinden, wie wil dat nou niet? Juist, iedereen die op zoek is naar een occasion wil een goede aankoop doen. Voordat je een goede tweedehands auto kunt kopen dien je eerst te beseffen wat een goede occasion onderscheid van een slechte occasion. Beantwoord de onderstaande vragen, pakken deze positief uit dan is de kans groot dat het een goede occasion is. Is het antwoord op de onderstaande vragen negatief dan kunt u beter op zoek gaan naar een andere auto.

Betrouwbaarheid verkoper?

Een goede occasion koop je van een betrouwbare verkoper. Meestal kent u de persoon of het bedrijf van wie u de auto koopt niet persoonlijk. Doe daarom online onderzoek en controleer of u negatieve reviews over deze aanbieder kunt vinden. Volg ook uw gevoel; komt de verkoper en het bedrijf betrouwbaar over of niet? (Lees ook over de voor- en nadelen van een dealer en particulier)

Klopt de kilometertellerstand?

Een goede tweedehands auto heeft een correcte tellerstand. Deze kunt u controleren met de online autocheck. De check zal aangeven of de kilometertellerstand logisch is of niet. Is de tellerstand logisch dan zou het een goede occasion kunnen zijn, klopt de tellerstand niet dan is het in ieder geval een wagen die u niet moet willen kopen.

Heeft de auto een schadevrij verleden? Maak gebruik van de schade check om te controleren of de auto in het verleden schade heeft gehad. Vraag de verkoper altijd of de auto schade heeft gehad. Wanneer een auto schade heeft gehad en de verkoper hier eerlijk over is en kan aantonen dat de schade goed hersteld is hoeft een schadeverleden geen probleem te zijn.

Onderhoudshistorie en voertuigconditie in orde? Kom erachter of de auto goed is onderhouden en of het voertuig in goede conditie is. Laat de verkoper aantonen dat het voertuig goed is onderhouden met bonnen en onderhoudsboekje. Neem contact op met het garagebedrijf om te verifiëren dat het onderhoud daadwerkelijk gepleegd is. Is de prijs goed? Controleer of de vraagprijs acceptabel is met de ANWB autowaarde indicatie.

Hulp bij auto kopen nodig?

Een occasion aanschaffen, het betreft bijna altijd een relatief grote investering. U hebt er hard voor gespaard of sluit een weloverwogen auto financiering af. Des te belangrijker is het dat uw zuurverdiende geld goed wordt besteed en u niet naderhand voor onvoorziene kosten komt te staan. Maak daarom gebruik van een Mijn Autocoach en laat u coachen bij uw auto aankoop. Uw autocoach zal de auto volledig keuren en u weet zeker dat u geen miskoop doet. Sterker nog, u kunt na de autokeuring zelfs garantie krijgen op uw tweedehands gekochte auto.

 

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Tips

Proefrit maken? Eerst even deze 8 tips lezen!

Er zijn genoeg artikelen te vinden met tips voor het maken van een proefrit. Die staan echter vol met fouten, moeilijke woorden en tips waar je als leek niets aan hebt. Daarom in dit artikel: 5 tips voor het maken van een proefrit. Juist voor mensen die geen verstand van auto’s hebben.

Robert van Heerde op Tips

De 4 belangrijkste tips om zorgeloos je eerste auto te kopen

Je eerste auto kopen. Dat is leuk. Tenminste, dat zou het moeten zijn. Je hebt vast wel eens gehoord van vrienden of familie, dat ze een enorme miskoop gedaan hebben. “De auto zag er zo netjes uit. We hebben het maar gewoon gedaan. Een week later stonden we langs de weg”.

Robert van Heerde op Tips

Uitdaging: contant geld storten na het verkopen van je auto

Wij van GoCredible hebben een klein onderzoek gedaan. En wat blijkt, da’s helemaal nog niet zo eenvoudig om cash geld te storten als particulier en in veel gevallen ook helemaal niet eens gratis. Zie hier een aantal van onze opmerkelijke bevindingen. 

Teun Lammers op Tips

Je auto snel particulier verkopen met de perfecte advertentie (4 stappen)

Wij geven regelmatig tips over het kopen van een tweedehands auto. Maar wat doe je met je oude auto? Je kunt hem natuurlijk inruilen. Wel zo gemakkelijk. Maar financieel gezien niet de beste keuze.

Robert van Heerde op Tips

5 kenmerken van een oplichtersadvertentie

Drie per dag. Dat is het aantal oplichtersadvertenties die we per dag tegenkomen. Minstens. Mensen benaderen ons met de vraag of dit een goede auto is om te laten keuren. In dit artikel vertel ik je hoe je een oplichtersadvertentie herkent.

Robert van Heerde op Tips

8 tips voor het kopen van je eerste auto + mijn eigen ervaring

Het is nu ongeveer vijf maanden geleden dat ik met mijn nieuwe baan bij Mijn Autocoach begon als online marketeer. Tot voor kort had ik geen auto nodig voor mijn werk. Reizen met het openbaar vervoer was prima te doen. Nu ligt dat echter anders. Elke dag van Zutphen naar Nijkerk op en neer met de trein is niet echt ideaal. Het werd dus tijd voor een auto. Onze eerste auto.

Robert van Heerde op Tips

5 redenen om wel of niet een ex-leaseauto te kopen

Als je in de markt bent voor een gebruikte auto, dan heb je grofweg 5 mogelijkheden. Koop je de auto bij een particulier, handelaar, autobedrijf, dealer of leasemaatschappij? In dit artikel ga ik dieper in op de laatste optie. Is het een verstandige keuze om voor zo'n ex-leaseauto te gaan? Daar neem ik uiteraard ook weer onze ervaringen in mee.

Robert van Heerde op Tips

Zo houd je de kosten van je eerste auto laag – 10 tips

Je eerste auto kopen. Spannend! En vooral ook; duur! Voor een kleine auto betaal je al snel € 350,- per maand wanneer je 10.000 kilometer per jaar rijdt…. Lijkt misschien wat overdreven, maar als je alle kosten bij elkaar optelt zit je er zo aan.

Robert van Heerde op Tips

Auto kopen bij particulier of autobedrijf? Onze ervaring

Stel, je bent op zoek naar een tweedehands auto. Dan heb je twee keuzes: kopen bij een particulier of kopen bij een autobedrijf. Wat is nu het beste? Beide opties kunnen een prima oplossing zijn. Ik vertel je in dit artikel wat de voor- en nadelen zijn van beide opties, zodat je zelf een besluit kunt nemen. Natuurlijk mag je ook contact met ons opnemen voor advies. Bel ons op 085-7730225.

Robert van Heerde op Tips

Occasion kopen? 8 tips tegen oplichting

Een tweedehands auto kopen is nooit zonder risico. U loopt altijd het risico om opgelicht te worden wanneer u een occasion koopt. Oplichters zijn er immers in gespecialiseerd om gebreken te verbergen en u een goed gevoel te geven. Het is daarom belangrijk om altijd goed op uw hoede te zijn bij de aanschaf van een gebruikte auto. Bent u van plan een occasion te kopen? Houd dan de volgende 8 tips in het achterhoofd. Heeft u na afloop van dit artikel nog vragen, of wilt u de auto waar u interesse in heeft met ons bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Tips RDW