5 kenmerken van een oplichtersadvertentie

Robert van Heerde op Juiste auto vinden

Oplichtersadvertenties pikken wij er zo uit

Drie per dag. Dat is het aantal oplichtersadvertenties die we per dag tegenkomen. Minstens. Mensen benaderen ons met de vraag of dit een goede auto is om te laten keuren. In dit artikel vertel ik je hoe je een oplichtersadvertentie herkent.

Update 20-02-2017: na een rustige periode, zien we het aantal oplichtersadvertenties weer toenemen.
 

Beperkt aantal foto's

De advertentie beschikt over een beperkt aantal foto’s. Eén van voren, één van achteren en nog één van de binnenkant. Als je je auto echt wilt verkopen, dan doe je daar hopelijk iets meer moeite voor.
 

Lage prijs

Als het te mooi lijkt om waar te zijn…. Juist. Dit is natuurlijk dé manier om mensen te verleiden. Een lage prijs. Ergens in je achterhoofd gaat er wellicht al een lampje branden. Maar je wil zo graag dat het waar is… Helaas. Het gaat gewoon niet gebeuren. 


Vanmiddag werden we gebeld over eenVolkswagen Polo voor € 3999,-. De aanbieding van de eeuw! Hieronder een afbeelding met enkele echte advertenties. Er wordt ruim het dubbele gevraagd voor auto’s met vergelijkbare kilometerstanden en bouwjaren.
 

De echte advertenties tonen duidelijk hogere prijzen dan de oplichtersadvertenties

 

Gebrekkige advertentietekst

De advertentietekst staat geregeld vol met spelfouten. We vermoeden dat de buitenlandse oplichters gebruikmaken van Google Translate.
 

Oplichtersadvertenties herkent men aan de hand van de gebrekkige advertentietekst


Geen spelfouten? Juich nog niet direct. De tekst is waarschijnlijk gekopieerd van de originele advertentie.
 

Uitsluitend contact per e-mail

Stel, je wilt je auto verkopen. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk doen. En zoals het gezegde luidt: De beller is sneller. Waarom zou je alleen contact willen hebben via e-mail? Juist, als je een oplichter bent.


Vervolgens krijg je een reactie dat de auto in het buitenland staat. Nadat je betaalt, wordt de auto naar Nederland verscheept. Niet dus! Je bent gewoon je geld kwijt.
 

Ik heb een oplichtersadvertentie gevonden. Wat nu?

Neem contact op met de occasionsite waar de advertentie geplaatst is. Deze wordt dezelfde dag nog verwijderd. Heb je je medemens ook weer geholpen.


Naast of onderaan de advertentie staat een knop om een melding te maken van de advertentie. Vervolgens geef je aan wat de klacht inhoudt.
 

Oplichtersadvertentie melden bij AutoTrack
 
Oplichtersadvertentie melden via Marktplaats
 

Twijfel? Bel ons even op 085-7730225!

Twijfel je of je met een oplichter te maken hebt? Neem gerust contact met ons op. Wij pikken die oplichters er zo tussenuit. Dat doen wij nog helemaal gratis ook!

 

Er zijn natuurlijk ook onbetrouwbare autobedrijven die zich bezighouden met tellerfraude en schadeauto's. Twijfel je over de betrouwbaarheid? Ook dan neem je gratis contact met ons op!

 

Vrienden, familie en kennissen waarschuwen? Deel dan dit bericht via de knoppen hieronder.

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Juiste auto vinden

Proefrit maken? Eerst even deze 8 tips lezen!

Er zijn genoeg artikelen te vinden met tips voor het maken van een proefrit. Die staan echter vol met fouten, moeilijke woorden en tips waar je als leek niets aan hebt.

Daarom in dit artikel: 5 tips voor het maken van een proefrit. Juist voor mensen die geen verstand van auto’s hebben.

Robert van Heerde op Juiste auto vinden APK RDW

De 4 belangrijkste tips om zorgeloos je eerste auto te kopen

Je eerste auto kopen. Dat is leuk. Tenminste, dat zou het moeten zijn. Je hebt vast wel eens gehoord van vrienden of familie, dat ze een enorme miskoop gedaan hebben.

“De auto zag er zo netjes uit. We hebben het maar gewoon gedaan. Een week later stonden we langs de weg”.

Robert van Heerde op Juiste auto vinden

Je auto snel particulier verkopen met de perfecte advertentie (4 stappen)

Wij geven regelmatig tips over het kopen van een tweedehands auto. Maar wat doe je met je oude auto? Je kunt hem natuurlijk inruilen. Wel zo gemakkelijk. Maar financieel gezien niet de beste keuze.

Robert van Heerde op Juiste auto vinden

8 tips voor het kopen van je eerste auto + mijn eigen ervaring

Het is nu ongeveer vijf maanden geleden dat ik met mijn nieuwe baan bij Mijn Autocoach begon als online marketeer. Tot voor kort had ik geen auto nodig voor mijn werk. Reizen met het openbaar vervoer was prima te doen. Nu ligt dat echter anders. Elke dag van Zutphen naar Nijkerk op en neer met de trein is niet echt ideaal. Het werd dus tijd voor een auto. Onze eerste auto.

Robert van Heerde op Juiste auto vinden

5 redenen om wel of niet een ex-leaseauto te kopen

Als je in de markt bent voor een gebruikte auto, dan heb je grofweg 5 mogelijkheden. Koop je de auto bij een particulier, handelaar, autobedrijf, dealer of leasemaatschappij? In dit artikel ga ik dieper in op de laatste optie. Is het een verstandige keuze om voor zo'n ex-leaseauto te gaan? Daar neem ik uiteraard ook weer onze ervaringen in mee.

Robert van Heerde op Juiste auto vinden

Auto kopen bij particulier of autobedrijf? Onze ervaring

Stel, je bent op zoek naar een tweedehands auto. Dan heb je twee keuzes: kopen bij een particulier of kopen bij een autobedrijf. Wat is nu het beste? Beide opties kunnen een prima oplossing zijn. Ik vertel je in dit artikel wat de voor- en nadelen zijn van beide opties, zodat je zelf een besluit kunt nemen. Natuurlijk mag je ook contact met ons opnemen voor advies. Bel ons op 085-7730225.

Robert van Heerde op Juiste auto vinden

Occasion kopen? 8 tips tegen oplichting

Een tweedehands auto kopen is nooit zonder risico. U loopt altijd het risico om opgelicht te worden wanneer u een occasion koopt. Oplichters zijn er immers in gespecialiseerd om gebreken te verbergen en u een goed gevoel te geven. Het is daarom belangrijk om altijd goed op uw hoede te zijn bij de aanschaf van een gebruikte auto. Bent u van plan een occasion te kopen? Houd dan de volgende 8 tips in het achterhoofd. Heeft u na afloop van dit artikel nog vragen, of wilt u de auto waar u interesse in heeft met ons bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Juiste auto vinden RDW