Aftersales - Mijn Autocoach verhuurt autocoaches

Achter de schermen

De 29-jarige ondernemer Ernst Zijlstra uit Groningen is onlangs gestart met een lokale pilot voor zijn nieuwe initiatief Mijn Autocoach. Het bedrijf verhuurt autocoaches aan consumenten, die helpen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Begin januari 2012 moet het bedrijf landelijk gaan opereren en een jaaromzet gaan halen van 500.000 euro.

Geschreven door Jeremy Kesseler op Aftersalesmagazine.nl

Zijlstra legt uit dat er per regio een aantal coaches worden aangetrokken. "Deze coaches zullen vooral de meer ervaren mensen uit de branche zijn, vaak vijftig plus met veel kennis van de techniek. Ook krijgen zij allemaal naar behoefte een stukje bijscholing om de aankoopbegeleiding goed uit te kunnen voeren."

De pilot heeft aangetoond dat er behoefte is aan de nieuwe dienst. "Dit is denk ik omdat veel mensen niet voldoende (technische) kennis hebben om zo’n relatief grote aankoop te doen. Echter is er nog geen trend te ontdekken in de samenstelling van de klantengroep. Tot nu toe hebben we evenveel mannen als vrouwen van jong tot oud als klant gehad", aldus Zijlstra.

De komende tijd draait de pilot door in het noorden van het land, totdat de benodigde investeerders gevonden zijn om volledig landelijk uit te rollen. "Er komen in de pilotfase ook steeds meer klanten van buiten die regio bij. Zo is er al een aantal aanmeldingen vanuit bijvoorbeeld Amsterdam binnengekomen." Zijlstra heeft samen met zijn broer de financiering van de aanloopfase gefinancierd, wat 50.000 euro kostte.


Mijn Autocoach biedt twee pakketten aan. Bij het eerste pakket (249 euro) worden er voor de klant die auto's gezocht die voldoen aan de opgegeven wensen. De coach gaat mee om alles te testen en om te onderhandelen over de aanschafprijs. Pakket twee (219 euro) is er voor de mensen die zelf al een auto op het oog hebben en die alleen nog gekeurd hoeft te worden.

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Achter de schermen

Op bijna alle auto's garantie via Mijn Autocoach

Heb je een tweedehands auto aangeschaft met de hulp van Mijn Autocoach? Ze sluiten gemakkelijk en snel een aanvullende garantieverzekering voor je af. Daarvoor is Mijn Autocoach een samenwerking aangegaan met Autotrust.

Robert van Heerde op Achter de schermen

Single&Stijl - How to: Een auto kopen

In het kader van ons januari thema, Single & Mannenzaken: Je bent single en op zoek naar een nieuwe auto. Spannend, stoer, leuk, maar ook verdomd lastig waar te beginnen!

Achter de schermen

Driekwart autorijders koopt geen andere auto in 2013

2013. De verkoop van nieuwe auto’s is enorm gedaald in 2012. Allsecur autoverzekeringen wilde hier meer over weten en hield een korte enquête onder 500 automobilisten. 75% van de Nederlandse automobilisten blijft voorlopig doorrijden in dezelfde auto. 18% is in 2013 wel van plan een andere auto aan te schaffen, 8% twijfelt nog. Als Nederlanders een nieuwe auto kopen, dan willen zij ook waar voor hun geld: 42% van de ondervraagden koopt liever niet via een particulier en klopt aan bij de autohandelaar.

Achter de schermen

SanomaVentures investeert in Mijn Autocoach

2013. SanomaVentures investeert in Mijn Autocoach: een adviesdienst voor consumenten die helpt bij het aankopen van een (tweedehands) auto. De experts van Mijn Autocoach helpen met het selecteren van een geschikte occasion en gaan mee met de consument voor een technische controle en hulp bij het onderhandelen over een goede prijs.

Achter de schermen

Mijn Autocoach in Viva

Een auto kopen is best spannend. Het is natuurlijk niet zomaar een aankoop die je even tussen neus en lippen doet. Er zijn veel dingen waar je op moet letten, en dan is een béétje verstand van zaken best gewenst. Natuurlijk kun je je vriend, je vader of je technische buurman meenemen naar de garage – maar laten we eerlijk zijn, die weten ook niet álles. Of misschien heb je geen autokenners in je omgeving en kun je wel wat hulp gebruiken.

Achter de schermen

Mijn Autocoach in Dagblad van het Noorden

Wie geen handige buurman of oom heeft, maar toch steun wil bij de aanschaf van een tweedehands auto, kan sinds kort de hulp inroepen van Mijn Auto Coach. Een initiatief van Ernst Zijlstra uit Groningen en zijn broer Joost. Ze assisteren tegen betaling bij het uitzoeken, beoordelen, onderhandelen en kopen.

Achter de schermen

Allsecur werkt samen met Mijn Autocoach

Allsecur werkt samen met Mijn Autocoach. Mijn Autocoach is een onafhankelijke expert die je helpt met het vinden, zoeken naar en kopen van een auto. 

Achter de schermen

Wat marketeers van ondernemers kunnen leren: rapid prototyping

Rapid prototyping is een verzamelbegrip voor het snel vervaardigen van fysieke prototypes (wikipedia). Het idee is om een fysieke versie van een produktidee te maken, zodat er vervolgens op basis van tests verbeteringen gemaakt kunnen worden. Mijn pleidooi is dat marketeers vaker ‘prototypes’ van hun nieuwe producten of diensten zouden moeten maken of zo te ervaren hoe het ‘in het echte leven’ werkt.

Achter de schermen