Op bijna alle auto's garantie via Mijn Autocoach

Robert van Heerde op Achter de schermen

Garantie voor je tweedehands auto via Mijn Autocoach

Heb je een tweedehands auto aangeschaft met de hulp van Mijn Autocoach? Ze sluiten gemakkelijk en snel een aanvullende garantieverzekering voor je af. Daarvoor is Mijn Autocoach een samenwerking aangegaan met Autotrust.

 


 


Garantie voor vrijwel alle auto’s

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk zonder zorgen genieten van je aanwinst. Logisch! Niemand zit te wachten op onvoorziene reparatiekosten.
 
Tijdens de aankoopkeuring komen de huidige gebreken aan het licht. Die kunnen dan alvast opgelost worden voordat de auto afgeleverd wordt.
 
Vervolgens heb je de mogelijkheid om voor 6, 12 of 24 maanden een garantieverzekering af te sluiten. Zo voorkom je hoge kosten door onvoorziene reparaties. Een auto blijft natuurlijk een gebruiksvoorwerp.
 

Zowel bij particulieren als bij autobedrijven

Mijn Autocoach gaat altijd met je mee. Of de auto nu door een particulier of door een autobedrijf verkocht wordt.
 
Een particulier is natuurlijk niet in de gelegenheid om garantie af te geven. Maar gelukkig is het na een keuring mogelijk om ook op die auto’s een garantie af te sluiten.
 

Ook geïmporteerde auto’s zijn welkom

Ja, ook de auto’s die door Mijn Autocoach geïmporteerd worden, mogen bij Autotrust in de garantie. Over het algemeen zit er een wettelijke garantie van 1 jaar op occasions uit Duitsland.
 
En in theorie hoef je niet af te reizen naar de verkoper als er problemen zijn. Je laat de auto in Nederland herstellen, en stuurt de rekening door naar de verkoper.
 
In de praktijk loopt het echter heel anders. Dan moet je gewoon terugrijden naar het autobedrijf in Duitsland of zelf voor de kosten opdraaien.
 
Dan doe je er goed aan om garantie af te nemen bij Autotrust. Dan ga je gewoon naar de garage om de hoek. Wel zo handig!
 


Meer over de aankoopkeuring

 

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Achter de schermen

Single&Stijl - How to: Een auto kopen

In het kader van ons januari thema, Single & Mannenzaken: Je bent single en op zoek naar een nieuwe auto. Spannend, stoer, leuk, maar ook verdomd lastig waar te beginnen!

Achter de schermen

Aftersales - Mijn Autocoach verhuurt autocoaches

De 29-jarige ondernemer Ernst Zijlstra uit Groningen is onlangs gestart met een lokale pilot voor zijn nieuwe initiatief Mijn Autocoach. Het bedrijf verhuurt autocoaches aan consumenten, die helpen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Begin januari 2012 moet het bedrijf landelijk gaan opereren en een jaaromzet gaan halen van 500.000 euro.

Achter de schermen

Driekwart autorijders koopt geen andere auto in 2013

2013. De verkoop van nieuwe auto’s is enorm gedaald in 2012. Allsecur autoverzekeringen wilde hier meer over weten en hield een korte enquête onder 500 automobilisten. 75% van de Nederlandse automobilisten blijft voorlopig doorrijden in dezelfde auto. 18% is in 2013 wel van plan een andere auto aan te schaffen, 8% twijfelt nog. Als Nederlanders een nieuwe auto kopen, dan willen zij ook waar voor hun geld: 42% van de ondervraagden koopt liever niet via een particulier en klopt aan bij de autohandelaar.

Achter de schermen

SanomaVentures investeert in Mijn Autocoach

2013. SanomaVentures investeert in Mijn Autocoach: een adviesdienst voor consumenten die helpt bij het aankopen van een (tweedehands) auto. De experts van Mijn Autocoach helpen met het selecteren van een geschikte occasion en gaan mee met de consument voor een technische controle en hulp bij het onderhandelen over een goede prijs.

Achter de schermen

Mijn Autocoach in Viva

Een auto kopen is best spannend. Het is natuurlijk niet zomaar een aankoop die je even tussen neus en lippen doet. Er zijn veel dingen waar je op moet letten, en dan is een béétje verstand van zaken best gewenst. Natuurlijk kun je je vriend, je vader of je technische buurman meenemen naar de garage – maar laten we eerlijk zijn, die weten ook niet álles. Of misschien heb je geen autokenners in je omgeving en kun je wel wat hulp gebruiken.

Achter de schermen

Mijn Autocoach in Dagblad van het Noorden

Wie geen handige buurman of oom heeft, maar toch steun wil bij de aanschaf van een tweedehands auto, kan sinds kort de hulp inroepen van Mijn Auto Coach. Een initiatief van Ernst Zijlstra uit Groningen en zijn broer Joost. Ze assisteren tegen betaling bij het uitzoeken, beoordelen, onderhandelen en kopen.

Achter de schermen

Allsecur werkt samen met Mijn Autocoach

Allsecur werkt samen met Mijn Autocoach. Mijn Autocoach is een onafhankelijke expert die je helpt met het vinden, zoeken naar en kopen van een auto. 

Achter de schermen

Wat marketeers van ondernemers kunnen leren: rapid prototyping

Rapid prototyping is een verzamelbegrip voor het snel vervaardigen van fysieke prototypes (wikipedia). Het idee is om een fysieke versie van een produktidee te maken, zodat er vervolgens op basis van tests verbeteringen gemaakt kunnen worden. Mijn pleidooi is dat marketeers vaker ‘prototypes’ van hun nieuwe producten of diensten zouden moeten maken of zo te ervaren hoe het ‘in het echte leven’ werkt.

Achter de schermen