Kosten voor bedrijven met een wagenpark fors omhoog in 2017

Martijn Roede op Zakelijke tips

In 2017 gaan de kosten voor het wagenpark fors omhoog

Door de veranderingen in de autobelasting, is voor bedrijven met een wagenpark het risico op fors hogere kosten in 2017 aanzienlijk. Nu is het nog zo dat het grootste gedeelte van de medewerkers automatisch een zuinige auto kiezen vanwege de lage bijtelling.

Dit heeft direct positieve gevolgen voor de werkgever. Lagere investeringen en minder kosten voor brandstof.

 

Doordat de overheid de bijtelling gefaseerd gelijk gaat stellen naar 2 vaste tarieven, is er voor medewerkers veel minder stimulans om te kiezen voor een zuinige (vaak kleinere) auto. 

 

Het verleden laat zien dat het Nederlandse (lease)wagenpark voor de bijtellingsdifferentiatie veel gevarieerder was. Dit kwam omdat bij de keuze van een auto emotie een grotere rol speelde dan bijtelling. 

 

Waarom een zuinige, vaak minder krachtige, motor kiezen als je voor relatief weinig extra bijtelling de beschikking krijgt over een zwaardere, krachtigere motor. 

 

Zo voorkomt u deze hogere kosten

Daarnaast werd er vaak gekozen voor een groter model met minder uitrusting in plaats van het kleinere en dus meer zuinige model met meer luxe aan boord. Voorkom onverwachte en ongewenst hoge kosten voor uw wagenpark. Pas uw beleid tijdig aan.

 

Denk hierbij aan:

 

  • Aanpassen autoregeling
  • Invoeren stimuleringsmaatregelen
  • Inkoopbeleid aanpassen
  • Tijdig vervangen huidige voertuigen
  • Brandstofbesparend beleid invoeren
  • Nieuwe vormen van mobiliteit integreren

 

Mijn Autocoach Zakelijk kan u hierin volledig ondersteunen met specialistische kennis en waardevolle adviezen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

 

“Met mobiliteit kun je vele kanten op. Onze betrokken manier van werken met onafhankelijk en betrouwbaar advies zorgt ervoor dat klanten altijd een afgestemde beslissing maken en de juiste richting kiezen.”

 

Met vriendelijke groet,
Martijn Roede
 

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Zakelijke tips

5 Tips om brandstofkosten te verlagen

Brandstof besparen kan op veel verschillende manieren. In dit artikel beschrijven we 5 tips waarmee u tot wel 15% op uw brandstofkosten kunt besparen.

Martijn Roede op Zakelijke tips