Top 5 trends: Innovaties in de autobranche

Algemeen

Autonoom rijden

De technologie ontwikkelt zich razendsnel. Niet alleen op het gebied van mobiele telefonie en computers, maar ook auto’s worden steeds innovatiever. Auto’s zijn vandaag de dag steeds vaker uitgerust met de meest technische snufjes om jou bij te staan tijdens het autorijden. Wij zetten de meest actuele trends op een rijtje.

Noodoproepsysteem

Een zeer belangrijke, ook op het gebied van veiligheid, zijn de noodoproepsystemen die steeds meer autofabrikanten aanbieden. In de auto wordt een communicatiemodule ingebouwd, die bij een incident  automatisch wordt ingeschakeld.

Het systeem geeft informatie door over de locatie, het aantal inzittenden en de staat van de auto. Bovendien maakt het systeem direct contact met de alarmcentrale  zodat indien nodig hulpdiensten worden opgeroepen.
 

Carplay en Android Auto

Apple en Google hebben in de vorm van Apple Carplay en Android Auto systemen ontwikkeld die de koppeling vormen tussen je auto en smartphone. Zo kun je je smartphone op een eenvoudige manier aansluiten op het entertainmentsysteem van je auto.
 

Op deze manier kun je op een veilige manier gebruik maken van verschillende functies. Denk hierbij aan navigeren, handsfree telefoongesprekken voeren en muziek luisteren. Doordat de systemen werken door spraakcommando’s komen er bijna geen fysieke handelingen meer aan te pas.

 

Dit verhoogt de veiligheid van jou en je medeweggebruikers.
 

 

Auto's worden steeds innovatiever
 

Assistentie bij het rijden

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een auto die met je meedenkt tijdens het rijden. Toch komt het steeds dichterbij. Zo zijn er auto’s die met camera’s en sensoren zijn uitgerust en zorgen voor een 360-gradenzicht rondom de auto.


De auto weet precies waar jij je op de weg bevindt en waar de andere weggebruikers zich bevinden. Hierdoor kan de auto zelf op de snelweg van baan switchen maar ook stoppen voor een stoplicht. Doordat deze handelingen vrijwel automatisch gaan, kun je je volledig blijven focussen op de weg.

 

Besef echter wel dat auto’s niet autonoom rijden. De functies zijn puur ter assistentie en werken niet als vervanger van de bestuurder. Zelf ben en blijf je verantwoordelijk voor het autorijden. 

De komende jaren zullen er wellicht nog meer nieuwe ontwikkelingen bijkomen die de veiligheid en het rijcomfort van de bestuurder bevorderen. Bekijk hier het overzicht van UnitedConsumers met andere trends en ontwikkelingen. 
 

 

 

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Algemeen

Uitdaging: contant geld storten na het verkopen van je auto

Wij van GoCredible hebben een klein onderzoek gedaan. En wat blijkt, da’s helemaal nog niet zo eenvoudig om cash geld te storten als particulier en in veel gevallen ook helemaal niet eens gratis. Zie hier een aantal van onze opmerkelijke bevindingen. 

Teun Lammers op Algemeen

Autofinanciering via Mijn Autocoach

Het kan zijn dat u een nieuwe auto wil kopen, maar dat u moeite hebt om de auto te financieren. U bent niet de enige! Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Mijn Autocoach gaat u hierbij helpen en helpt u bij het vinden van de goedkoopste autofinanciering. Zo kan Mijn Autocoach ervoor zorgen dat u lage maandkosten blijft houden, terwijl u toch de mogelijkheid krijgt een degelijke tweedehands auto te kopen. U kunt een autolening afsluiten en dus geld lenen voor een auto. Dit betekent dat u de auto op krediet gaat kopen en dat u de auto later mag betalen. Doordat u de auto in delen mag betalen, hoeft u niet in één keer een groot bedrag te betalen. Zo hoeft het kopen van een auto geen aanslag op uw portemonnee te zijn. Wij vertellen u hoe dit precies werkt!

Algemeen

Voordelig zakelijk & privé autorijden met een youngtimer

Traditioneel kiezen de meeste bedrijven ervoor om gebruik te maken van nieuwe auto’s in hun wagenpark. Toch kan het aantrekkelijk zijn om zakelijk gebruik te maken van youngtimers. Helaas is er nog veel onduidelijkheid met betrekking tot het begrip youngtimer en de daaraan verbonden fiscale regelgeving. Vandaag informeren wij je over de vele voordelen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, aanvullingen of opmerkingen? Laat het ons weten.

Algemeen

Zo gaat onze aankoopkeuring voor de auto in zijn werk

De aankoopkeuring auto service van Mijn Autocoach is een complete dienst die u helpt bij het vinden en keuren van een voertuig. In dit artikel bespreken we voor wie de auto aankoopkeuring bedoeld is en hoe een auto keuring precies werkt. Heeft u na deze uitleg nog vragen dan staan wij u graag te woord.

Algemeen