Driekwart autorijders koopt geen andere auto in 2013

Achter de schermen

2013. De verkoop van nieuwe auto’s is enorm gedaald in 2012. Allsecur autoverzekeringen wilde hier meer over weten en hield een korte enquête onder 500 automobilisten. 75% van de Nederlandse automobilisten blijft voorlopig doorrijden in dezelfde auto. 18% is in 2013 wel van plan een andere auto aan te schaffen, 8% twijfelt nog. Als Nederlanders een nieuwe auto kopen, dan willen zij ook waar voor hun geld: 42% van de ondervraagden koopt liever niet via een particulier en klopt aan bij de autohandelaar.

Geschreven door Allsecur

Bevestiging nodig

Autorijden is niet goedkoop. Door de recente btw-verhoging betaal je meer voor een nieuwe auto. Ook de brandstof voor je vierwieler is nog steeds een aanslag op de portemonnee. De recessie zorgt ervoor dat veel consumenten de hand op de knip houden. Slechts 18% van de automobilisten is van plan om in 2013 een andere auto te kopen. Johan Van de Neste, marketing manager van Allsecur: “We houden vast aan zekerheid en dus onze trouwe auto. Als deze groep wel geld uitgeeft dan willen ze zeker zijn van een goede koop. 20% van de respondenten geeft aan het zoeken naar een auto zonde van de tijd te vinden en laat dit liever aan anderen over. De consument heeft moeite met keuzes maken en is op zoek naar bevestiging.

Kat in de zak

Ernst Zijlstra van Mijn Autocoach merkt dit ook op. “Als de consument geld uitgeeft, moet het wel goed zijn. Een ‘kat in de zak’ kan men zich nu niet veroorloven. Wij zien dat bijna 40% van de automobilisten wel eens een miskoop heeft gedaan bij het kopen van een auto. Dat wil de consument in deze tijd hoe dan ook vermijden. Wij merken de onzekerheid ook als we met de klanten meegaan: “Is de auto goed en klopt de prijs, en wat als de auto toch stuk gaat?” Consumenten willen zeker weten dat ze hun geld goed besteden.”

Autohandelaar versus particulier

Een auto kopen bij een garage heeft de voorkeur boven de auto kopen bij een particulier, maar ook daarin zit onzekerheid. 38% van de automobilisten betwijfelt alsnog of de autohandelaar een juiste voorstelling van zaken geeft. Kopen bij een particulier vinden automobilisten ook lastig omdat zij geen garantie kunnen geven. Ook Ernst Zijlstra ziet deze trend: “Ruim driekwart van onze klanten vraagt tegenwoordig om een garantieverzekering.” 40% denkt dat de service niet goed is bij een particulier. Maar teveel betalen willen we ook absoluut niet; de autohandelaar is duurder dan een particulier volgens 22% van de ondervraagden. 

 

Lees ook ons artikel over de verschillen tussen particulieren en autobedrijven.

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Achter de schermen

Op bijna alle auto's garantie via Mijn Autocoach

Heb je een tweedehands auto aangeschaft met de hulp van Mijn Autocoach? Ze sluiten gemakkelijk en snel een aanvullende garantieverzekering voor je af. Daarvoor is Mijn Autocoach een samenwerking aangegaan met Autotrust.

Robert van Heerde op Achter de schermen

Single&Stijl - How to: Een auto kopen

In het kader van ons januari thema, Single & Mannenzaken: Je bent single en op zoek naar een nieuwe auto. Spannend, stoer, leuk, maar ook verdomd lastig waar te beginnen!

Achter de schermen

Aftersales - Mijn Autocoach verhuurt autocoaches

De 29-jarige ondernemer Ernst Zijlstra uit Groningen is onlangs gestart met een lokale pilot voor zijn nieuwe initiatief Mijn Autocoach. Het bedrijf verhuurt autocoaches aan consumenten, die helpen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Begin januari 2012 moet het bedrijf landelijk gaan opereren en een jaaromzet gaan halen van 500.000 euro.

Achter de schermen

SanomaVentures investeert in Mijn Autocoach

2013. SanomaVentures investeert in Mijn Autocoach: een adviesdienst voor consumenten die helpt bij het aankopen van een (tweedehands) auto. De experts van Mijn Autocoach helpen met het selecteren van een geschikte occasion en gaan mee met de consument voor een technische controle en hulp bij het onderhandelen over een goede prijs.

Achter de schermen

Mijn Autocoach in Viva

Een auto kopen is best spannend. Het is natuurlijk niet zomaar een aankoop die je even tussen neus en lippen doet. Er zijn veel dingen waar je op moet letten, en dan is een béétje verstand van zaken best gewenst. Natuurlijk kun je je vriend, je vader of je technische buurman meenemen naar de garage – maar laten we eerlijk zijn, die weten ook niet álles. Of misschien heb je geen autokenners in je omgeving en kun je wel wat hulp gebruiken.

Achter de schermen

Mijn Autocoach in Dagblad van het Noorden

Wie geen handige buurman of oom heeft, maar toch steun wil bij de aanschaf van een tweedehands auto, kan sinds kort de hulp inroepen van Mijn Auto Coach. Een initiatief van Ernst Zijlstra uit Groningen en zijn broer Joost. Ze assisteren tegen betaling bij het uitzoeken, beoordelen, onderhandelen en kopen.

Achter de schermen

Allsecur werkt samen met Mijn Autocoach

Allsecur werkt samen met Mijn Autocoach. Mijn Autocoach is een onafhankelijke expert die je helpt met het vinden, zoeken naar en kopen van een auto. 

Achter de schermen

Wat marketeers van ondernemers kunnen leren: rapid prototyping

Rapid prototyping is een verzamelbegrip voor het snel vervaardigen van fysieke prototypes (wikipedia). Het idee is om een fysieke versie van een produktidee te maken, zodat er vervolgens op basis van tests verbeteringen gemaakt kunnen worden. Mijn pleidooi is dat marketeers vaker ‘prototypes’ van hun nieuwe producten of diensten zouden moeten maken of zo te ervaren hoe het ‘in het echte leven’ werkt.

Achter de schermen