Uitdaging: contant geld storten na het verkopen van je auto

Teun Lammers op Algemeen

Heb je je auto verkocht? Dan moet je contant geld storten. Hoe doe je dat?

Wij van GoCredible hebben een klein onderzoek gedaan. En wat blijkt, da’s helemaal nog niet zo eenvoudig om cash geld te storten als particulier en in veel gevallen ook helemaal niet eens gratis. Zie hier een aantal van onze opmerkelijke bevindingen. 

Let bijvoorbeeld op als je enkel een ABN AMRO rekening hebt. Per jaar kun je zes keer gratis storten. Daarna betaal je € 2,80 per storting + 0,25% over het gestorte bedrag. Maar met een maximum van 200 biljetten! Als je dus 200 biljetten van € 50,- wilt storten dan zit je aan het maximum wat je kunt storten. 

Of heb je alleen een rekening bij Triodos bank? Dan is contant geld storten niet mogelijk! Triodos Bank heeft namelijk geen kantorennetwerk. Dit betekent dat zij geen filialen hebben waar u uw contante geld heen brengt om het op uw rekening te storten. 

Zo zijn er meer banken zonder een eigen kantoren netwerk. Een aantal banken verwijst naar Mr. Pay, een dienst van GWK Travelex. De kosten bedragen 3% van het transactiebedrag met een minimum van €9,50 aan transactiekosten.
 

Splitsen niet mogelijk

Wauw! En dan te bedenken dat je ook nog eens maximaal 10.000 storten. En denk niet slim te zijn want je kunt de storting zelfs niet splitsen in meerdere stortingen.

Je moet zelfs ‘bewijsmateriaal’ meenemen over de herkomst van het geld kunt aantonen; “Denk aan een kopie van de advertentie en het vrijwaringsbewijs.”

(note: Voor SNS klanten is die service gratis. Maar voor het storten van contant geld op een Van Lanschot-rekening bedragen de kosten 0,3% van het transactiebedrag met een minimum van € 10,- en een maximum van € 75,-.)


Meer dan 10.000 euro storten is een uitdaging!

Meer dan € 10.000,- aan contant geld is dus echt een uitdaging! Laat staan een geschikte mogelijkheid vinden op het moment dat het jou uitkomt en een beetje in de buurt. Veel stortingsmogelijkheden kennen beperkte openingstijden en je kunt er vaak niet voor de deur parkeren. 

Maar ook bij Rabobank betaal je € 1,50 per storting op je een eigen Rabobankrekening (als u de bankpas gebruikt die bij uw rekening hoort). Ook niet gratis dus. 

Kijk dus goed naar de mogelijkheden en kosten die jou bank biedt! Of misschien is de identificatie- en betaaldienst van GoCredible toch echt een uitkomst?! Wij helpen jou om de (ver)koop van je auto veilig en makkelijk af te ronden.

Met onze dienst weet jij met wie je zaken doet, welke auto je koopt en hoe jullie betalen. Koper en verkoper, beide verzekerd van een geslaagde deal. En dat allemaal voor slechts 10 euro.
 

Bekijk GoCredible

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Algemeen

Top 5 trends: Innovaties in de autobranche

De technologie ontwikkelt zich razendsnel. Niet alleen op het gebied van mobiele telefonie en computers, maar ook auto’s worden steeds innovatiever. Auto’s zijn vandaag de dag steeds vaker uitgerust met de meest technische snufjes om jou bij te staan tijdens het autorijden. Wij zetten de meest actuele trends op een rijtje.

Algemeen

Autofinanciering via Mijn Autocoach

Het kan zijn dat u een nieuwe auto wil kopen, maar dat u moeite hebt om de auto te financieren. U bent niet de enige! Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Mijn Autocoach gaat u hierbij helpen en helpt u bij het vinden van de goedkoopste autofinanciering. Zo kan Mijn Autocoach ervoor zorgen dat u lage maandkosten blijft houden, terwijl u toch de mogelijkheid krijgt een degelijke tweedehands auto te kopen. U kunt een autolening afsluiten en dus geld lenen voor een auto. Dit betekent dat u de auto op krediet gaat kopen en dat u de auto later mag betalen. Doordat u de auto in delen mag betalen, hoeft u niet in één keer een groot bedrag te betalen. Zo hoeft het kopen van een auto geen aanslag op uw portemonnee te zijn. Wij vertellen u hoe dit precies werkt!

Algemeen

Voordelig zakelijk & privé autorijden met een youngtimer

Traditioneel kiezen de meeste bedrijven ervoor om gebruik te maken van nieuwe auto’s in hun wagenpark. Toch kan het aantrekkelijk zijn om zakelijk gebruik te maken van youngtimers. Helaas is er nog veel onduidelijkheid met betrekking tot het begrip youngtimer en de daaraan verbonden fiscale regelgeving. Vandaag informeren wij je over de vele voordelen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, aanvullingen of opmerkingen? Laat het ons weten.

Algemeen

Zo gaat onze aankoopkeuring voor de auto in zijn werk

De aankoopkeuring auto service van Mijn Autocoach is een complete dienst die u helpt bij het vinden en keuren van een voertuig. In dit artikel bespreken we voor wie de auto aankoopkeuring bedoeld is en hoe een auto keuring precies werkt. Heeft u na deze uitleg nog vragen dan staan wij u graag te woord.

Algemeen