Uitdaging: contant geld storten na het verkopen van je auto

Teun Lammers op Tips

Heb je je auto verkocht? Dan moet je contant geld storten. Hoe doe je dat?

Wij van GoCredible hebben een klein onderzoek gedaan. En wat blijkt, da’s helemaal nog niet zo eenvoudig om cash geld te storten als particulier en in veel gevallen ook helemaal niet eens gratis. Zie hier een aantal van onze opmerkelijke bevindingen. 

Let bijvoorbeeld op als je enkel een ABN AMRO rekening hebt. Per jaar kun je zes keer gratis storten. Daarna betaal je € 2,80 per storting + 0,25% over het gestorte bedrag. Maar met een maximum van 200 biljetten! Als je dus 200 biljetten van € 50,- wilt storten dan zit je aan het maximum wat je kunt storten. 

Of heb je alleen een rekening bij Triodos bank? Dan is contant geld storten niet mogelijk! Triodos Bank heeft namelijk geen kantorennetwerk. Dit betekent dat zij geen filialen hebben waar u uw contante geld heen brengt om het op uw rekening te storten. 

Zo zijn er meer banken zonder een eigen kantoren netwerk. Een aantal banken verwijst naar Mr. Pay, een dienst van GWK Travelex. De kosten bedragen 3% van het transactiebedrag met een minimum van €9,50 aan transactiekosten.
 

Splitsen niet mogelijk

Wauw! En dan te bedenken dat je ook nog eens maximaal 10.000 storten. En denk niet slim te zijn want je kunt de storting zelfs niet splitsen in meerdere stortingen.

Je moet zelfs ‘bewijsmateriaal’ meenemen over de herkomst van het geld kunt aantonen; “Denk aan een kopie van de advertentie en het vrijwaringsbewijs.”

(note: Voor SNS klanten is die service gratis. Maar voor het storten van contant geld op een Van Lanschot-rekening bedragen de kosten 0,3% van het transactiebedrag met een minimum van € 10,- en een maximum van € 75,-.)


Meer dan 10.000 euro storten is een uitdaging!

Meer dan € 10.000,- aan contant geld is dus echt een uitdaging! Laat staan een geschikte mogelijkheid vinden op het moment dat het jou uitkomt en een beetje in de buurt. Veel stortingsmogelijkheden kennen beperkte openingstijden en je kunt er vaak niet voor de deur parkeren. 

Maar ook bij Rabobank betaal je € 1,50 per storting op je een eigen Rabobankrekening (als u de bankpas gebruikt die bij uw rekening hoort). Ook niet gratis dus. 

Kijk dus goed naar de mogelijkheden en kosten die jou bank biedt! Of misschien is de identificatie- en betaaldienst van GoCredible toch echt een uitkomst?! Wij helpen jou om de (ver)koop van je auto veilig en makkelijk af te ronden.

Met onze dienst weet jij met wie je zaken doet, welke auto je koopt en hoe jullie betalen. Koper en verkoper, beide verzekerd van een geslaagde deal. En dat allemaal voor slechts 10 euro.
 

Bekijk GoCredible

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Tips

Proefrit maken? Eerst even deze 8 tips lezen!

Er zijn genoeg artikelen te vinden met tips voor het maken van een proefrit. Die staan echter vol met fouten, moeilijke woorden en tips waar je als leek niets aan hebt. Daarom in dit artikel: 5 tips voor het maken van een proefrit. Juist voor mensen die geen verstand van auto’s hebben.

Robert van Heerde op Tips

De 4 belangrijkste tips om zorgeloos je eerste auto te kopen

Je eerste auto kopen. Dat is leuk. Tenminste, dat zou het moeten zijn. Je hebt vast wel eens gehoord van vrienden of familie, dat ze een enorme miskoop gedaan hebben. “De auto zag er zo netjes uit. We hebben het maar gewoon gedaan. Een week later stonden we langs de weg”.

Robert van Heerde op Tips

Je auto snel particulier verkopen met de perfecte advertentie (4 stappen)

Wij geven regelmatig tips over het kopen van een tweedehands auto. Maar wat doe je met je oude auto? Je kunt hem natuurlijk inruilen. Wel zo gemakkelijk. Maar financieel gezien niet de beste keuze.

Robert van Heerde op Tips

5 kenmerken van een oplichtersadvertentie

Drie per dag. Dat is het aantal oplichtersadvertenties die we per dag tegenkomen. Minstens. Mensen benaderen ons met de vraag of dit een goede auto is om te laten keuren. In dit artikel vertel ik je hoe je een oplichtersadvertentie herkent.

Robert van Heerde op Tips

8 tips voor het kopen van je eerste auto + mijn eigen ervaring

Het is nu ongeveer vijf maanden geleden dat ik met mijn nieuwe baan bij Mijn Autocoach begon als online marketeer. Tot voor kort had ik geen auto nodig voor mijn werk. Reizen met het openbaar vervoer was prima te doen. Nu ligt dat echter anders. Elke dag van Zutphen naar Nijkerk op en neer met de trein is niet echt ideaal. Het werd dus tijd voor een auto. Onze eerste auto.

Robert van Heerde op Tips

5 redenen om wel of niet een ex-leaseauto te kopen

Als je in de markt bent voor een gebruikte auto, dan heb je grofweg 5 mogelijkheden. Koop je de auto bij een particulier, handelaar, autobedrijf, dealer of leasemaatschappij? In dit artikel ga ik dieper in op de laatste optie. Is het een verstandige keuze om voor zo'n ex-leaseauto te gaan? Daar neem ik uiteraard ook weer onze ervaringen in mee.

Robert van Heerde op Tips

Zo houd je de kosten van je eerste auto laag – 10 tips

Je eerste auto kopen. Spannend! En vooral ook; duur! Voor een kleine auto betaal je al snel € 350,- per maand wanneer je 10.000 kilometer per jaar rijdt…. Lijkt misschien wat overdreven, maar als je alle kosten bij elkaar optelt zit je er zo aan.

Robert van Heerde op Tips

Auto kopen bij particulier of autobedrijf? Onze ervaring

Stel, je bent op zoek naar een tweedehands auto. Dan heb je twee keuzes: kopen bij een particulier of kopen bij een autobedrijf. Wat is nu het beste? Beide opties kunnen een prima oplossing zijn. Ik vertel je in dit artikel wat de voor- en nadelen zijn van beide opties, zodat je zelf een besluit kunt nemen. Natuurlijk mag je ook contact met ons opnemen voor advies. Bel ons op 085-7730225.

Robert van Heerde op Tips

Occasion kopen? 8 tips tegen oplichting

Een tweedehands auto kopen is nooit zonder risico. U loopt altijd het risico om opgelicht te worden wanneer u een occasion koopt. Oplichters zijn er immers in gespecialiseerd om gebreken te verbergen en u een goed gevoel te geven. Het is daarom belangrijk om altijd goed op uw hoede te zijn bij de aanschaf van een gebruikte auto. Bent u van plan een occasion te kopen? Houd dan de volgende 8 tips in het achterhoofd. Heeft u na afloop van dit artikel nog vragen, of wilt u de auto waar u interesse in heeft met ons bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Tips RDW