5 Tips om brandstofkosten te verlagen

Martijn Roede op Zakelijke tips

5 tips om brandstof te besparen

Brandstof besparen kan op veel verschillende manieren. In dit artikel beschrijven we 5 tips waarmee u tot wel 15% op uw brandstofkosten kunt besparen.

 

1. Kies de juiste auto

Veel bedrijven in Nederland hebben de samenstelling van hun wagenparken te danken aan ons belastingstelsel. Bijtelling is heilig en zo’n A label is natuurlijk ook heel zuinig…

 


Een A label staat helaas niet altijd garant voor minder brandstofverbruik. Veel beter zou het zijn om te kijken waar de auto voor wordt ingezet en welk type daar het beste bij past. Dit betekent dat een C label bedrijfsmatig de voordeligste oplossing kan zijn.

 

2. Het voertuigvolgsysteem

Met alleen de juiste auto ben je er nog niet. Het laten monteren van een goed voertuigvolgsysteem geeft je als wagenparkbeheerder informatie over het rijgedrag. Samen met een tankpas is het verbruik zeer nauwkeurig te meten en worden onregelmatigheden direct waargenomen. 

 

3. Bewustmaking

De weerstand van de berijders is vaak groot tegen zo’n voertuigvolgsysteem. Geef berijders daarom inzicht in de brandstofkosten en de impact die zuiniger rijden heeft op het bedrijf. Medewerkers voelen zich meer betrokken en worden bewuster van de invloed die zij op de directe kosten hebben.

 

Auto laadt op om brandstof te besparen
    

4. Competitie

Door maandelijks een lijstje te maken met alle bestuurders en hun prestaties op het gebied van zuinig rijden, creëer je een gezonde competitie. Niemand wil onderaan staan dus het wordt een sport om zuinig te rijden.

 

 

5. Belonen

Gebruik de competitie om de best presterende bestuurder te belonen. Een kleine impuls is voldoende om iedereen nog scherper aan de wind te krijgen.
 
Alles valt of staat met de manier van registreren en communiceren. Het is een continu proces en kost veel tijd. Maar met een besparing van soms wel 15% op de brandstofkosten is het de investering meer dan waard. 


Weten hoe wij u kunnen helpen bij het besparen op uw wagenpark? Bekijk onze zakelijke diensten.
 

 

Deel artikel

Meer blogs in de categorie Zakelijke tips

Kosten voor bedrijven met een wagenpark fors omhoog in 2017

Door de veranderingen in de autobelasting, is voor bedrijven met een wagenpark het risico op fors hogere kosten in 2017 aanzienlijk. Nu is het nog zo dat het grootste gedeelte van de medewerkers automatisch een zuinige auto kiezen vanwege de lage bijtelling.

Martijn Roede op Zakelijke tips