Aankoopkeuring op locatie in heel Nederland

Je hoeft niet aanwezig te zijn

Schadeverleden?

Verborgen gebreken?

Technische aankoopkeuring voor tweedehands auto's


Geen twijfels meer over de tweedehands auto die je op het oog hebt. Met onze aankoopkeuring weet je exact wat je (niet) koopt. Ex-schadeauto? Teruggedraaide teller? Technische gebreken? Wij komen erachter!

 

Waarom de aankoopkeuring van Mijn Autocoach?
 

 •   Wij verdienen niet aan de punten die uit de keuring komen
 •   Geen toeslagen: vaste prijzen
 •   Landelijke dekking van autocoaches
 •   Altijd op locatie
 •   Je hoeft niet aanwezig te zijn
 •   Voor elk merk een specialist
 •   Je voldoet aan de onderzoeksplicht


Aankoopkeuring aanvragen 

Je zit nog nergens aan vast


Laat je auto voor aankoop keuren

Ons advies: laat je auto altijd vooraf keuren. Dus voordat je een koopcontract tekent of de auto betaalt. Want als de auto technische mankementen heeft, wil je daar je vingers natuurlijk niet aan branden.

 

Met onze aankoopkeuring weet je vooraf exact wat de technische staat van de auto is. Onze autocoachs (15+ jaar ervaring) geven je een persoonlijk aankoopadvies, inclusief een uitgebreid verslag.  

 

Zo kun je de auto met een gerust hart aanschaffen, óf jezelf behoeden voor mogelijk duizenden euro's aan reparatiekosten.


Technisch verslag met persoonlijke toelichting

In het technische verslag staan alle punten die gecontroleerd zijnNa de keuring ontvang je een technisch verslag. Daarin staat alles beschreven wat we tijdens de inspectie gecontroleerd hebben.

Deze wordt na de keuring direct met je doorgenomen.

 

Bekijk voorbeeld Technisch Verslag

 

Je kunt er ook voor kiezen om niet bij de keuring aanwezig te zijn. In dat geval word je direct na de keuring gebeld.

Het rapport wordt dan telefonisch met je doorgenomen. Daarna ontvang je hem uiteraard ook per e-mail. 


Waar wordt de auto op gecontroleerd? 7 stappen

De auto wordt op honderden punten nagekeken. Te veel om allemaal op te noemen. Hieronder doen we toch een poging:

 

Alle voertuigdocumentatie wordt nagekeken


1. Voertuigdocumentatie

We kijken naar alle documentatie die bij de auto moet zitten. Dan hebben we het vooral over het onderhoudsboekje, garagefacturen en de tellerstand.

 

 

Een proefrit behoort standaard tot de aankoopkeuring

 

2. Proefrit

Je kunt niet alle gebreken ontdekken door alleen maar te kijken. Sommige gebreken moet je horen. Daarom maken we een proefrit met de auto. Een proefrit vertelt een hoop over de staat van de auto.

Met een proefrit heb je ook de mogelijkheid belangrijke onderdelen zoals de motor en (automatische) versnellingsbak te controleren. En wijkt het stuur niet af tijdens het remmen? En zo ja, hoe komt dat dan?
 

 

De auto wordt ook op de brug geïnspecteerd

 

3. Hefbrug
Een hefbrug is onmisbaar bij een grondige aankoopkeuring. We kijken naar de staat van onder andere de uitlaat, banden, remmen en vering. Op de hefbrug is ook goed te zien of de auto van onderen schade of roest heeft. 

 

4. Computers uitlezen
Auto’s zijn tegenwoordig net rijdende computers. Vrijwel alles wordt door computers aangestuurd. Door deze computers uit te lezen op storingen, ontdekken wij vaak problemen die niet merkbaar zijn tijdens een proefrit.
 

 

Uitleesapparatuur om de computer uit te lezen op storingen


Denk aan problemen met de (automatische) versnellingsbak of de brandstofinspuiting. Deze problemen zorgen op termijn voor duizenden euro’s aan schade. Die zijn we op deze manier mooi voor!

 

5. Interieur

Hoe ziet het interieur eruit? Onder andere het dashboard, de deurpanelen, stoelen, stuur en pedalen worden grondig nagekeken. Komt de slijtage overeen met de kilometerstand van de auto? En werkt de elektronica?

 

6. Exterieur (schadeverleden)

Ook het exterieur wordt gecontroleerd op slijtage. Komen de gebruikssporen overeen met de leeftijd en kilometerstand van de auto? Alle verlichting op de auto wordt direct gecontroleerd. 

 

Een belangrijke vraag is of de auto een schadeverleden heeft. Schadeauto's worden in de meeste gevallen zeer matig hersteld. Met een lakdiktemeter controleren we de hele auto.

 

Er wordt uiteraard ook onder de motorkap gekeken
 

7. Onder de motorkap

Vervolgens is het tijd om een kijkje onder de motorkap te nemen. De vloeistofniveaus worden gecontroleerd. We kijken ook of er zichtbare lekkages zijn en of de accu (op dat moment) naar behoren werkt.


Recent door ons gekeurde occasions
 

Een blije klant met zijn gekeurde Ford Fiesta
Blije klanten met hun goedgekeurde Opel Corsa

 

"De keuring verliep zeer netjes. Ruud nam voldoende tijd om mij uit te leggen hoe hij de keuring uitvoerde. Na de keuring op de brug en een proefrit besloten om direct over te gaan tot aankoop. Ruud zat ook bij de onderhandelingen. Ik merkte dat dit invloed had op de houding van de verkoper omdat hij wist dat hij niet met vage smoesjes kon komen. Daarom een zeer nette deal gekregen." - Rudi 


 


"De coach heeft mij onwijs goed geholpen. Je zag dat hij zijn werk met plezier doet en er echt verstand van heeft. Hij heeft echt de tijd genomen om de auto goed te bekijken, een proefrit gedaan en heeft een goede, mooie deal voor mij geregeld." Ilona uit Hoofddorp

 

 

Blije klanten met hun goedgekeurde Mazda 6
 
Een blije klant met zijn goedgekeurde Mercedes C-klasse


"Vanaf het eerste telefoontje tot aan het positieve koopadvies: Helemaal top! Vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon, gelijk even meegekeken of de auto de moeite waard zou zijn om te gaan kijken! De autocoach was zeer kundig, duidelijk in zijn uitleg en heeft ons goede adviezen gegeven! Echt allemaal fantastisch, bedankt!" - Annette uit Zijderveld


 


"De autocoach kwam op mij over als een ervaren keurmeester met kennis van zaken. Prettig in de omgang, neemt de tijd voor je en is behulpzaam. Op basis van zijn advies heb ik de koopbeslissing genomen." - Joris uit Flevoland


Aankoopkeuring aanvragen 

Je zit nog nergens aan vast


Meest gehoorde vragen over de aankoopkeuring


Kan ik ook op zaterdag mijn auto laten keuren?

Ja, ook op zaterdag voeren wij aankoopkeuringen uit. Je kunt beter zo snel mogelijk contact met ons opnemen. De zaterdag loopt altijd snel vol. Bel ons voor beschikbaarheid op 085-7730225.

 

Wat kost een aankoopkeuring?

Wij hanteren één vast tarief voor alle auto's en dat is 299 euro inclusief btw. Er zijn geen toeslagen. Alleen voor campers hanteren wij andere tarieven.

 

De auto staat bij een particulier. Maakt dat uit?

Nee, dat maakt helemaal niets uit. Wij komen zowel bij bedrijven als particulieren. Een particulier beschikt alleen niet over een brug waar de auto op kan.

 

Gelukkig hebben wij de beschikking over ruim 250 locaties waar wij de auto op de brug kunnen zetten. Tijdens de proefrit rijden we hier langs.


Vraag nu de aankoopkeuring aan


Nog even de zekerheden van Mijn Autocoach op een rij:

 

 •   Altijd op locatie in heel Nederland
 •   Je hoeft niet aanwezig te zijn
 •   Voor elk merk een specialist
 •   Diepgaande technische inspectie
 •   Technisch verslag met persoonlijk advies

 

Vraag nu onze aankoopkeuring aan. Wij nemen eerst telefonisch contact met je op om de vervolgstappen door te nemen. Je zit nog nergens aan vast!


Aankoopkeuring aanvragen 

Je zit nog nergens aan vast


 

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag!